strandröplabda

2020.06.23. 10:55

A pécsi Székely Barbara két számot is megnyert

Mind Zamárdiban, mind pedig a Desedán a meglehetősen hűvös idő mellett olykor az esővel is meg kellett küzdeniük az elszánt strandröplabdázóknak.

Fenyő Gábor

A Bazsado régiós strandröplabda-bajnokság negyedik fordulójának a Balaton-parti Zamárdi adott otthont. Bár végig meglehetősen szeles és hűvös volt az idő, a lelkes játékosok mégis késő estig kitartottak. A házigazda somogyi színeket kaposvári és zamárdi strandröplabdázók képviselték, de népes csapat érkezett a baranyai megyeszékhelyről, Pécsről, jöttek Veszprém megyéből (Veszprém), Tolna megyéből (Kaposszekcső) és Győr-Moson-Sopron megyéből (Mosonmagyaróvár, Kimle), továbbá Budapestről is.

 

A négy versenyszámban – U16, női, férfi és vegyes páros – egy híján 40 egység nevezett, s 102 mérkőzést rendeztek. Az U16-ban a RÖAK Kaposvár kettőse, Simon Bence és Lebó Péter diadalmaskodott, míg a pécsi Székely Barbara két számban is a legjobbnak bizonyult – a női párost Magyar Lizával, a vegyes párost pedig az ugyancsak pécsi Merkler Ábellel nyerte –, míg a férfiaknál az Örkényi András, Portik Ádám pécsi kettős győzött.

A 4. forduló végeredménye

U16 (6 csapat): 1. Simon Bence, Lebó Péter (RÖAK Kaposvár), 2. Kelemen Leila, Varga Emma (RÖAK Kaposvár), 3. Szalaki Dominik, Fazekas Bence (RÖAK Kaposvár), 4. Ferencz Emese, Vida Eszter (RÖAK Kaposvár).

Nők (5 csapat): 1. Székely Barbara, Magyar Liza (Pécs), 2. Duduka Inez, Wirth Annamária (Pécs), 3. Reichardt Ágnes, Strenner Kinga (Budapest), 4. Sas Adrienn (Mosonmagyaróvár), Pintér Zsanett (Kaposvár).

Férfiak (13 csapat): 1. Örkényi András, Portik Ádám (Pécs), 2. Krankovits Tamás (Kimle), Szigeti Szilárd (Budapest), 3. Kecskés Bence (Pécs), Keppel Attila (Kaposszekcső), 4. Guzmics Richárd (Kaposvár), Merkler Ábel (Pécs).

Vegyes páros (15 csapat): 1. Székely Barbara, Merkler Ábel (Pécs), 2. Jezerniczky Tímea (Veszprém), Krankovits Tamás (Kimle), 3. Pintér Zsanett, Guzmics Richárd (Kaposvár), 4. Wirth Annamária, Kecskés Bence (Pécs).

 

Böcz Dávid duplázott a Búzavirág SC elhalasztott évadnyitó tornáján

Évek óta hagyomány már, hogy a Búzavirág SC pünkösdi tornájával kezdődik a somogyi strandröplabdaszezon a Desedán. A világméretű koronavírus-járvány miatt később rendezték meg a hagyományos évadnyitót, amely szeles, hűvös időben kezdődött, s csak egy rövid zápor zavarta meg.

A négy versenyszámban – női, férfi és vegyes páros, valamint öregfiúk (a pályára lépett versenyzőknek be kellett tölteniük a 40. életévüket, a páros összéletkora pedig minimum 90 évnek kellett lennie – összesen 23 egylet lépett pályára. Három pályán játszottak egyszerre; összesen 41 találkozó volt, a győztes duók pedig egy évig birtokolhatják a rendező Búzavirág SC vándorserlegét. A hölgyeknél a Pós Adrienn, Schrauff Júlia, az uraknál a Böcz Dávid, Farkas Ádám, a vegyes párosoknál a Lutter Liza, Böcz Dávid, míg az öregfiúknál a Hervai Tibor, Ledniczky Róbert alkotta kettős diadalmaskodott.

A végeredmény

Nők (5 csapat): 1. Pós Adrienn, Schrauff Júlia, 2. Varga Edina, Balogh Boglárka, 3. Horváth-Csabai Dia, Nagy Réka.

Férfiak (7 csapat): 1. Böcz Dávid, Farkas Ádám, 2. Tóth Máté, Fenyő Balázs, 3. Balajcza Zsolt, Demeter András.

Vegyes páros (8 csapat): 1. Lutter Liza, Böcz Dávid, 2. Pós Adrienn, Farkas Ádám, 3. Horváth-Csabai Dia, Simon Balázs.

Öregfiúk (3 csapat): 1. Hervai Tibor, Ledniczky Róbert, 2. Koncsek Barna, Kalóz László, 3. Árvai Sándor, Mészáros Antal Zoltán.

Van, pontosabban lesz fiú strandröplabdapárosa is a RÖAK-nak. A tervek szerint a Tóth Máté, Fenyő Balázs kettős a hétvégén a mohácsi országos versenyen debütál majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában