röpis visszatekintő

2020.06.22. 14:36

Az összes mérkőzést hozta a Fino egylete

Három évtizede, az 1990/1991-es szezonban játszhatta az első bajnoki döntőt a Fino elődje, a Kapos Volán, egy évvel később pedig megkezdődött a legendás aranykorszak. Összeállításunkban erre tekintünk vissza.

Fenyő Gábor

Bajnok a Fino Kaposvár! Tizennegyedszer is bajnok lett a Kaposvár férfi röplabdacsapata csütörtökön. A Kecskemét egy szettet nyert három meccs alatt.

Fotó: Lang Róbert

Régi-új edzővel várta a 2011/2012-es szezont a Fino-Kaposvár társulata, miután Demeter György mester hazatért a török Fenerbahce csapatától. Ám nemcsak a kaposvári kispadon történt személycsere, hanem alaposan átformálódott a csapat is.

Visszatért a somogyiakhoz Geiger András, aki az előző szezonban a Remat Zalau csapatával román, előtte pedig a VfB Friedrichshafen együttesével német bajnoki címet szerzett, korábban pedig a nagy rivális Vegyész RC Kazincbarcikával volt kupagyőztes. Szegedről érkezett Nacsa Gábor, de nálunk folytatta Bozóki Bence, Lesznyik Károly, Posztos Bendegúz, s ekkor mutatkozhatott be a nagy csapatban a saját nevelésű Vajda Tamás is. Ugyanakkor hatan, mégpedig Csoma Krisztián – ő visszatért Kecskemétre – , Bagics Balázs, Németh Ferenc, Schulcz István, Kaszap Tamás és Hoboth Ákos távozott.

A fővárosi kupadöntőre – amelyet a Vasas Fáy utcai sportcsarnokában rendeztek – kétszer kelt útra a kaposvári társaság. Az elődöntőben az egykoron sokkal szebb és dicsőségesebb napokat is megélt Bp. Csepel SC-vel találkoztunk, a meccs vége pedig sima 3–0 volt a javunkra. Két nappal később, március 19-én volt a döntő, ahol a Kalo-Méh Kecskeméti SE szerzett 2–0-ás előnyt. Szerencsére még időben tudtuk rendezni a sorainkat, így végül hatalmas csatában a somogyi megyeszékhelyre került a díszes trófea. A bajnoki elődöntőben a Vegyész RC Kazincbarcika csapatával találkoztunk, s csak az első kaposvári összecsapáson engedtünk át egy szettet. A Gyurkó Sándor vezényelte Kalo-Méh Kecskeméti SE elleni döntőben is hasonló volt a koreográfia: az első kaposvári meccsen egy szett jutott a vendégeknek, míg az éremosztás április 26-án volt a somogyi megyeszékhelyen.

Ebben a szezonban immár a 15. Magyar Kupa-győzelmünket és a 14. bajnoki elsőségünket ünnepelhettük. Egy híján 30 tétmeccsünk volt – 25 bajnoki és négy kupameccs –, s végig megőriztük a veretlenségünket. Csupán hét játszmát veszített a Demeter-csapat. Az örök rivális Kecskeméttől még a szezon elején két szettet hazai pályán, aztán a fővárosi kupadöntő első két felvonását, majd végül Kaposváron az első bajnoki aranycsatában egy játszmát. A Vegyész RC Kazincbarcika is szettet rabolt tőlünk először a bajnoki alapszakaszban otthon, majd az elődöntő első felvonásán Kaposváron.

A Fino-Kaposvár bajnok és Magyar Kupa-győztes csapata: Geiger András, ifjabb Laszczik Iván, Gergye Roland, Deák Márk, Magyar Bálint, Vajda Tamás, Nacsa Gábor, Bozóki Bence, Lesznyik Károly, Posztos Bendegúz, Nagy József, Szabó Alpár, Dömötör Lajos, a vezetőedző Demeter György.

(Folytatjuk.)

A serdülők és a gyermekek is a dobogó tetejére állhattak

A tavaly alapított Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely serdülő és gyermek csapata bajnok lett, a Fino-Kaposvár junior csapata bronzot szerzett, míg a IV. korcsoportos összevont kaposvári együttes és a Táncsics Mihály Gimnázium V–VI. korcsoportos amatőr csapata aranyéremmel, a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola VI. korcsoportos csapata pedig ezüstéremmel térhetett haza az országos diákolimpiai döntőről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában