labdarúgás-előzetes

2020.06.23. 16:37

Jön a pontvadászat hajrája az NB I-ben

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 32. fordulójában, szerdán 19 órakor a Budapest Honvéd ideiglenes otthonában szólítják pályára a Kaposvári Rákóczi FC együttesét.

Klein Péter

Két idegenbeli fellépéssel búcsúzik az I. osztálytól a Kaposvári Rákóczi FC, mely augusztusban újra a másodosztályban szerepel. A somogyiak elsőként a Magyar Kupa-győztesnek, a Budapest Honvédnak az ideiglenes otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban mutathatják meg, hogy van bennük tartás és nem szabad őket lebecsülni.

– Sajnáljuk, hogy az utolsó hazai meccsen nem tudtunk pontot szerezni – nyilatkozta Disztl László, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Két gólt adtunk az ellenfélnek, ha ez nem történik meg, akkor sikerülhetett volna, mivel a Kisvárda nem volt jobb nálunk azon a mérkőzésen. Így várjuk a hátralévő két idegenbeli mérkőzésünket, az elsőt a Budapest Honvéd ellen. Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Honvéd a kupasikernek köszönhetően kellő önbizalmat szerzett és vesztenivaló nélkül, felszabadultan játszhat. Ezek alapján jó mérkőzésre számítok, s bízom benne, hogy túl tudjuk tenni magunkat az előző fordulóban elszenvedett vereségen. Mindent megteszünk azért, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Van még két mérkőzésünk az első osztályban, próbáljuk kihasználni a lehetőséget, hogy jó csapatok ellen, jó stadionokban, jó pályákon játszhatunk. Bízom benne, hogy ez feldobja a fiúkat és megtalálják a motivációjukat.

A két csapat elmúlt két bajnokija fővárosi sikerrel zárult, de az örökmérleg nyelve is a piros-feketét felé billen, hiszen az eddigi 32 NB I.-es mérkőzés során 19 Honvéd-, míg hat Rákóczi-győzelem született.

–Az első meccsen a Honvéd remekül játszott, nem volt esély­ünk a győzelemre – emlékezett vissza Disztl László, aki két bajnoki címet is szerzett a Honvéddal játékos-pályafutása során. – A hazai már máshogy alakult. Akkor egy jó meccset játszottunk, volt esélyünk a pontszerzésre, de egy Lanzafame góllal kikaptunk. Pisont István többször próbált változtatni a csapat taktikáján, felállásán, majd visszatért a régihez. Így most egy változás alatt van a Honvéd játéka, meglátjuk, hogy melyik arcát mutatja ellenünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában