női kézilabda NB I.

2020.06.08. 11:46

Mesterlövészek, akik beírták magukat az SKC történelmébe

A női kézilabda NB I.-ben szereplő Siófok KC készített egy összeállítást az együttes legeredményesebb játékosairól.

MW

A mögöttünk hagyott csonka szezon volt a Siófok KC történetének tizenegyedik szezonja a magyar élvonalbeli kézilabda-bajnokságban. Az együttes készített egy összeállítást a legeredményesebb góllövőkről. Először egy Top 10-es listával készültek, mely végül egy megfogalmazott „alapkritérium” fejében további eggyel bővült. Íme tehát azon játékosok névsora, akik az élvonalba való feljutás óta legalább háromszáz gólig jutottak SKC-mezben.

 

– A siófok KC jelenlegi két kiváló szélsője Simone Böhme (11. – 337 gól) és Camille Aoustin (10. – 343 gól) nem egész három szezon alatt jutott háromszáz találat fölé – írja a Siófok KC hivatalos honlapja. – Előttük tanyázik Asma Elghaoui (9. – 359 gól), akit minden bizonnyal már az idén sikerült volna beérniük, és lehagyniuk, amennyiben a szezon végigmegy. A magyar állampolgársággal is rendelkező, korábbi tunéziai válogatott beállót az utolsó tétmérkőzésen előzte meg Katarina Jezic (8. – 360 gól). A horvát beálló évről évre mutatott egyre komplexebb és gólerősebb játékot, így roppant bizakodóak lehetnek az egyesület vezetői és szakmai stábja a jövő évi folytatást illetően.

A lista következő helyét Andrea Kobetic (7. – 383 gól) foglalja el, akinél időarányosan még soha senki nem szerepelt eredményesebben Siófokon. A négyszáz gólos határvonal karcolásához nem kellett két egész szezon, mely magába foglal egy gólkirályi címet (is) az EHF-kupában. Szalai Babett (6. – 389 gól) öt szezonon át erősítette a Balaton-parti csapatot, lőtt góljaival pedig a rangsor hatodik helyét foglalja el. Előtte található Such Nelli (5. – 470 gól), aki jövőre kezdi meg a hetedik szezonját Siófokon. A korábbi válogatott szélső pályaívét egy súlyos térdsérülés törte meg még 2018-ban. A visszatérés nem volt egyszerű, de Nelli vette a mentális és fizikális megpróbáltatásokat, és kemény munkával bizonyította rátermettségét az idő közben változó, új szakmai stábnak.

Szepesi Ivett (4. – 511 gól) a feljutás évében, a 2008/2009-es szezonban került Siófokra. A lista azonban csak az élvonalban eltöltött éveket vizsgálja, így az első esztendőben szerzett 67 gólja nem szerepel az összeállításban. Ezt követően azonban három szezonon át volt az együttes házi gólkirálya, és gólerős párost alkotott a 2011/2012-es szezonban Orbán Annamáriával, melynek végén a klub először szerzett érmet az élvonalban.

A dobogó legalsó fokára Estelle Nze Minko (3. – 515 gól) lőtte magát, a kiváló irányítót senkinek sem kell bemutatni, hiszen tavaly még a siófoki szurkolók csodálhatták megoldásait. Az EHF-kupa győzelmet hozó 2018/19-es szezonban az Nze Minko–Kobetic alkotta páros 459 góllal zárta az évet. A világ- és Európa-bajnok francia tavaly a Fehérvár ellen szerezte 500. gólját siófoki színekben.

Erdősi Ildikó (2. – 716 gól) 2012 és 2018 között örökre beírta magát a somogyi klub történelemkönyvébe, azzal, hogy első öt szezonjában egyaránt legalább 100 gólt jegyzett. Hasonló teljesítményre csak a listavezető, 866 találatig jutó Orbán Annamária (1.) volt képes.

Az egy szezon alatt elért gólok számát tekintve Andrea Kobetic a legeredményesebb siófoki kézilabdázó 248 találattal (2018/2019). Őt követi a listán Orbán Annamária 2012/2013-as produktuma. Az egykori kiváló átlövő úgy ért el 224 találatot, hogy a nemzetközi porondot csak egyetlen egy párharc erejéig érintette a csapat az adott szezonban. A harmadik a listán Estellen Nze Minko 211 góllal, szintén a 2018/2019-es kiírásból.

A férfiaknál és a nőknél is szeptember 6-án rajtol a 2020–2021-es pontvadászat, a bajnokságokban 14-14 csapat vesz részt. A versenyrendszer változatlan marad, a női NB I.-ben körmérkőzéses rendszerben, oda-vissza játszanak a csapatok, összesen 26 fordulót, ezt követően alakul ki a végeredmény. A férfiaknál a 26 játéknapot követően derül ki, mely együttes végez a 3-14. hely között. Az alapszakasz 1. és 2. helyezettje oda-visszavágós döntőt játszik. A bajnoki döntő 1. mérkőzésének pályaválasztója az alapszakasz 2. helyezettje.

A férfibajnokságban a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged, a nőiben a Győri Audi ETO, az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Siófok KC sorsolási számot választhat, segítve ezzel a bajnoki mérkőzés-sorrendjük alakítását a Bajnokok Ligája és az EHF-kupa miatt.

Orbán Annamária a Siófok KC történetének legeredményesebb játékosa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában