LABDARÚGÁS NB I.

2020.06.06. 10:04

Nagyot küzdött a pontért a Rákóczi

Döntetlent játszott Debrecenben a Kaposvári Rákóczi FC a labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 27. fordulójának nyitómérkőzésén. A pontszerzésnek köszönhetően továbbra is van matematikai esélyük a somogyiaknak a bent maradásra. 

Klein Péter

A kaposváriak azzal a tudattal léptek pályára a Debreceni VSC otthonában, hogy egy vereség már biztosan megpecsételné a sorsokat, azaz már matematikai esélyük sem lenne a bent maradásra. A Rákóczi ennek ellenére mégis bizakodóan várhatta a mérkőzést, hiszen ebben a szezonban már kétszer legyőzte hajdúsági riválisát. A remény azonban már a hatodik percben kezdett szétfoszlani, ugyanis egy védelmi hiba után megszerezte a vezetést a hazai gárda. Haruna Garba bal oldali beadása Vachtler Csabáról vágódott le, de pont Szabó Bence elé került a labda, akim hét méterről a kapu közepébe bombázott. Bár hátrányba került, de ezúttal meccsben maradt a Rákóczi, s az első negyed óra végén az egyenlítés is majdnem összejött a somogyiak számára. Nagy Richárd ugyanis pazarul indította a tizenhatoson jobb oldalán álló Ádám Martint, aki elrúgta a labdát a kifutó Nagy Sándor mellett, de Kinyik Ákos még a gólvonal előtt menteni tudott. A szünetig mezőnyben ellenfele fölé nőtt a Kaposvár, de helyzetekben ez nem tudott megmutatkozni. A hazaiak viszont egyre idegesebben, sokat szabálytalankodva futballoztak. Előbb Antun Palicot talpalták le, majd Ádám Martint ütötték arcon, de ezeket nem ítélte szabálytalannak Farkas Ádám sípmester. A vendég kispad viszont annál inkább, így reklamálásért először Waltner Róbertet, a Rákóczi edzőjét sárga lappal figyelmeztette a játékvezető, majd Szűcs Lajos kapusedzőt ki is állította. A játékrész hajrájára felpörögtek az események, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de újabb gól már nem esett.

A harcos, küzdelmes második játékrész elején meleg pillanatokat élték át a somogyiak: Pogacsics Krisztiánnak Tőzsér Dániel szabadrúgását kellett kiöklöznie, majd az ezt követő szöglet után Haruna Garba fejesét Vachtler Csaba vágta ki a gólvonalról. A kaposváriak minden erejükkel próbálták bizonyítani, hogy semmivel sem rosszabbak, mint a forduló előtt kilencedik helyen álló DVSC Bátran mentek előre a fehér mezesek, de ezzel sok területet adtak a hajdúságiaknak. A kaposvári akarat a hajrában érett góllá miután Ádám Martin tartotta meg a védők szorításban a labdát, majd remekül hozta helyzetbe a jobb szélen Borbély Ákost, aki öt méterről passzolt a kapuba, megszerezve ezzel első találatát az élvonalban. A hazai közönség ezt nem tűrte szó nélkül folyamatos füttykoncert következett, de ez semmit sem von le a somogyiak érdeméből.

A Kaposvári Rákóczi FC óriási küzdelemben szerzett újra pontot az élvonalban, aminek köszönhetően még van matematikai esélyes a bent maradásra.

 

Debreceni VSC–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2400 néző. V.: Farkas Á. (Márkus, Csatári).

Debreceni VSC: Nagy S. – Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi J. (Csősz, a szünetben) – Haris (Kusnyir, 13. p.), Tőzsér – Szabó B. (Varga K., 55. p.), Bódi, Kundrák (Szécsi M., 55. p.) – Garba (Adeniji, 84. p.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler (Nagy J., 67. p.), Ur, Szabó A., Hadaró (Fodor M., 80. p.) – Nagy T. (Csiki, 67. p.), Trebotic – Palic (Balázs Zs., 59. p.), Szakály A., Nagy R. (Borbély Á., 80. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.

Gólszerzők: Szabó B. (6. p.), illetve Borbély Á. (87. p.).

Kiállítva: Sárga lap: Kinyik (17. p.), Kundrák (22. p.), Bódi (72. p.), illetve Ur (16. p.), Nagy R. (72. p.), Pogacsics (94. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában