KÉZILABDA, nők

2020.06.12. 10:41

Nem indulhatnak a BL-ben a siófoki női kézilabdázók

Bár a Magyar Kézilabda Szövetség a Ferencvárosi TC mellett a Siófok KC indulására is elküldte a szabadkártya-kérelmet a Bajnokok Ligájára, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) csak a Fradiét fogadta el.

MW

Fotó: NemA

Egy álommal (egyelőre legalábbis) kevesebb. A Siófok KC együttese, bár kiválóan szerepelt a mögöttünk hagyott csonka idényben a magyar bajnokságban, mégsem lehet ott a női kézilabda Bajnokok Ligája 2020/2021-es sorozatában.

Ez azt is jelenti, hogy a siófokiak így ősszel az EHF-kupa utódaként induló Európai Kézilabda Liga (EKL) elnevezésű sorozatban indulhatnak.

A férfikézilabda Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém biztos induló, míg a Mol-Pick Szeged pedig szabadkártyát kapott.

Mint ismert a siófokiak a második helyen álltak a magyar pontvadászat – koronavírus-járvány miatti – berekesztésekor.

A Siófok KC az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) által megszabott határidőnek megfelelően a Magyar Kézilabda Szövetség számára megküldte szabadkártyaigényét a 2020/2021-es női Bajnokok Ligájára – írta hivatalos honlapján közleményében a Siófok KC. Egy nappal a leadási határidő után az EHF levélben tájékoztatta klubunkat, hogy az európai kupaindulást érő helyek kiosztásánál a Magyar Kézilabda Szövetség döntése értelmében a 2018/2019-es bajnoki szezon eredményeit veszi figyelembe.

Magyarország számára továbbra is egy automatikus helyet tud biztosítani és ezenfelül maximum egy szabadkártyát tud kiosztani. A fentiek ismeretében a Siófok KC kérelmét az Európai Kézilabda Szövetség elutasította.

A női Bajnokok Ligája biztos indulói: Team Esbjerg (dán), Odense HB (dán), Metz HB (francia), Borussia Dortmund (német), Győri Audi ETO KC, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), SCM Ramnicu Valcea (román), Rosztov-Don (orosz).

Szabadkártya-igénylések: CSZKA Moszkva (orosz), SG BBM Bietigheim (német), CSM Bucuresti (román), Kastamonu Belediyesi GSK (török), Storhamar HE (norvég), FTC-RAIL Cargo Hungária, Höörs HK H65 (svéd), Brest Bretagne (francia), Podravka Koprivnica (horvát), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), DHK Baník Most (cseh), Kumanovo (északmacedón).

A nőknél a 16 csapatos Bajnokok Ligája főtáblájának sorsolását a szabadkártyák kiosztását követően, 2020. július 1-jén tartja az európai szövetség. Az EHF-kupa utódjaként induló Európai Kézilabda Liga (EKL) nevezési határideje 2020. július 13.

A férfikézilabda Bajnokok Ligája biztos indulói: PPD Zagreb (horvát), Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), THW Kiel (német), SG Flensburg-Handewitt (német), TELEKOM VESZPRÉM, Vardar Szkopje (északmacedón), PGE Vive Kielce (lengyel), FC Porto (portugál).

Szabadkártya-igénylések: Meskov Breszt (fehérororsz), Abanca Ademar León (spanyol), Orlen Wisla Plock (lengyel), CS Dinamo Bucuresti (román), Kadetten Schaffhausen (svájci), Besiktas Aygaz HAT (török), Elverum HB (norvég), HBC Nantes (francia), MOL-PICK Szeged, RK Celje PL (szlovén), Eurofarm Peliszter (északmacedón), GOG HB (dán), Sporting CP (portugál), Motor Zaporizzsja (ukrán).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában