röplabda

2020.06.21. 16:34

Öt dupla után köszöntünk el Kántor Sándortól

Három évtizede, az 1990/1991-es szezonban játszhatta az első bajnoki döntőt a Fino elődje, a Kapos Volán, egy évvel később pedig megkezdődött a legendás aranykorszak. Összeállításunkban erre tekintünk vissza.

Fenyő Gábor

Fotó: LANG ROBERT

A 2010/2011-es szezont még Kaposvári Röplabda SE néven kezdte a társaság, s majd' 10 éve, 2010 ősze óta szerepel Fino-Kaposvár néven. Ekkor került Kecskemétről a somogyi megyeszékhelyre Bagics Balázs, s ekkor lett a nagy csapat tagja a saját nevelésű Gergye Roland, Deák Márk és Magyar Bálint. A szezon végén aztán mind a négyen az első bajnoki címüket és Magyar Kupa-sikerüket ünnepelhették büszkén. Ugyanakkor a szerb Vojiszlav Skorics mellett Koch Róbert és Kovács Zoltán is elköszönt Kaposvártól, Bánhegyi István pedig visszavonult.

Az idei sorozat már lényegesen keményebb volt, mint az előző éviek. Március 7-e és 9-e között Debrecenben a Főnix-csarnokban rendezték a Magyar Kupa négyes fináléját, ahol az elődöntőben a Kalo-Méh Kecskeméti RC, az aranymeccsen pedig a Dunaferr SE együttesénél bizonyultunk jobbnak egyaránt 3–1 arányban. A bajnoki elődöntőben rendesen megizzasztott minket a Vegyész RC Kazincbarcika alakulata. Kaposváron mind a kétszer 3–1 arányban nyertünk, Barcikán viszont csak az ötödik szettben, túlórázás után dőlt el a mérkőzés sorsa. A Kalo-Méh Kecskeméti SE elleni döntő már sokkal simább volt: az első hazai és idegenbeli találkozót 3–1-re húztuk be, majd az április 26-án játszott harmadik, utolsó hazai összecsapást simán hoztuk 3–0-ra.

Ez volt immár a Fino-Kaposvár 14. Magyar Kupa-győzelme és 13. bajnoki aranya. S ekkor köszöntük el Kántor Sándortól, akivel öt éven át dupláztunk. Ebben az idényben már csak csereként lépett pályára, mégis őt választották meg – akkor már betöltötte a 40. életévét is – a debreceni kupadöntő legjobbjának.

A Fino-Kaposvár bajnok és Magyar Kupa-győztes csapata: ifjabb Laszczik Iván, Nagy József, Schulcz István, Kaszap Tamás, Csoma Krisztián, Hoboth Ákos, Szabó Alpár, Németh Ferenc, Dömötör Lajos, Bagics Balázs, Gergye Roland, Deák Márk, Magyar Bálint, a játékosedző Kántor Sándor.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár junior csapata, valamint a rájuk épülő NB II.-es együttes bajnok lett, az ifik ezüstöt szereztek, míg a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola VI. korcsoportos, az Eötvös Loránd Műszaki Középiskola V. korcsoportos, valamint a III. korcsoportos összevont kaposvári együttes egyaránt bronzérmet szerzett.

(Folytatjuk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában