autóverseny

2020.07.15. 13:20

Egy vidám csapat, mely kiszolgálja a nézőket is

A Baranya megyei Barkonyában rendezett, a Sopia-NET kupáért kiírt Rally3-es viadalon vett részt, az A 1.6-os kategóriában Ladával versenyző, Funcs Tamás és Hidasi Krisztián alkotta páros.

Molnár Gábor

A Kaposvári Autósport Egyesület égisze alatt szereplő egység, ahogy Kisvaszaron, ezúttal is kitett magáért.

– Egészen jól indult a megméretés, aztán az első pár gyorsasági szakasz után kiderült, gond van a váltónkkal, hiába kapcsoltunk négyesbe, egyesbe váltott – mondta a Somogyi Hírlapnak Hidasi Krisztián, a csapat navigátora. – A hosszú szervizen orvosoltuk a problémát, aztán mentünk tovább, s ekkor még nem vettük észre, hogy a motor is melegszik. A végére a hangosításunk is elment, így alaposan meg kellett küzdenünk a technikával.

A páros az A 1.6-os kupában az előkelő harmadik, a hatos kategóriában pedig a negyedik helyen zárta a Barkonya Rallyt. S várják a következő viadalokat.

– Még egyeztetünk a további programról, de szeretnék elindulni az oroszlányi és a geresdlaki versenyen is – fogalmazott Hidasi Krisztián. – Aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő.

A navigátor elmondta azt is, egyelőre nem számítanak az eredmények. – Úgy indultunk neki az idénynek, hogy kipróbáljuk magunkat, az hogy közben jönnek a jó eredmények, csak pluszt jelent – hangsúlyozta a kaposvári navigátor. – Nem rég álltunk össze Funcs Tamással, egészen pontosan ez volt a második versenyünk, de remélem, hogy ez egy hosszútávú együttműködés lesz. Fontos számunkra, hogy kiszolgáljuk a nézőket, hiszen ha kijönnek a versenyre és azt látják, van egy vidám páros, mi pedig a hátsó kerékkel rájuk dobáljuk a kavicsot, biztosan jól érzik magukat.

A végeredmény

A 1.6-os kategória: 1. Korom Zsolt, Korom-Kovács Menta (Lada 2107), 2. Jóna Gábor, Juhász Ákos (Lada 2107; +50,9), 3. Funcs Tamás, Hidasi Krisztián (Lada 2107 +1:24.4), 4. Kóka Tamás, Kóka Tamás (Lada 2105 +2:35.2).

6-os kategória: 1. Németh 8V Péter, Rumszauer András (Honda Civic Type R), 2. Korom Zsolt, Korom-Kovács Menta (Lada 2107 +1:23.2), 3. Jóna Gábor, Juhász Ákos (Lada 2107 +2:14.1), 4. Funcs Tamás, Hidasi Krisztián (Lada 2107 +2:47.6), 5. Kóka Tamás, Kóka Tamás (Lada 2105 +3:58.4).

 

Fotó: Driftfotó

Ezek is érdekelhetik