Vízilabda

2020.08.08. 18:46

Győzelemmel zárta a napot a KVK

Újabb két mérkőzéssel folytatta szereplését a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa harmadik fordulójának első napján a Kaposvári VK. A somogyiak elsőként a Péccsel, majd a Szentessel találkoztak.

Klein Péter

Szomszédvári rangadó következett a Kaposvári VK számára, hiszen Surányi László tanítványai a Pécsi VSK ellen kezdték meg a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa harmadik körének első napját. Ettől a fordulótól már a fővárosban ugrottak medencébe az első osztályú csapatok, így az az érdekes helyzet állt elő, hogy az ország, s talán a világ legjobb vízilabdásai tömörültek egy helyre, a Margitszigetre.

A mindig parázs Kaposvár–Pécs rangadónak a Széchy Tamás uszoda adott otthont, ahol a baranyaiak tudták megszerezni a vezetést Csorba Tamás révén, de a somogyiak Juhász-Szelei Norbert találatával egyenlítettek, s ez a sorminta egészen négy-négyig ismétlődött. A második játékrészben Juhász-Szelei Norbert harmadik gólja már a kaposvári előnyt jelentette, melyet Tóth-Gili Tamás növelt kettőre. A harmadik felvonásban azonban nem tudták bevenni a pécsi kaput Surányi László tanítványai, így újra a baranyaiak visszaszerezték egygólos előnyüket. Az utolsó etapban a PVSK már hárommal is ellépet, de ifjabb Berta József duplája még életben tartotta a kaposvári pontszerzési reményeket. Zlatko Rakonjac azonban a legfújás előtt valamivel kevesebb, mint két perccel ismét betalált, erre pedig már nem volt válasza a Kaposvárnak, amely így elveszítette a szomszédvári rangadót.

PVSK- Mecsek Füszért–Kaposvári VK 11–9 (4–4, 1–3, 3–0, 3–2)

Budapest, Széchy Tamás uszoda, 160 néző. Vezette: Kun, Tóth S.

PVSK-Mecsek Füszért: Józsa – Kolozsi (2), Zerinváry, Csorba (1), Reisz, Kókai, Rakonjac (2). Csere: Csaba M. (3), Gaszt, Turnai, Lihotzky, Sólyom (3). Vezetőedző: Török Viktor.

Kaposvári VK: Grieszbacher – ifj. Berta (3), Jajcinovic (1), Tóth-Gili (1), Mijic (1), Juhász-Szelei (3), Horváth Á. Csere: Kovács O., Langiewicz, Vékony. Vezetőedző: Surányi László.

Gól emberelőnyből: 9/2, illetve 11/4.

Gól ötméteresből: 2/2, illetve 1/1.

Kipontozódott: Reisz, illetve Tóth-Gili, Mijic.

A szombati nap második meccsét a Metalcom Szentes ellen vívták Juhász-Szelei Norberték, akik rosszul indították a meccset, hiszen az első negyedben nem tudtak gólt szerezni. A szentesiek azonban nem tették meg ezt a szívességet, így két góllal elléptek. A második etapra összekapta magát a KVK, s három-nulla után, egy kilenc gólt hozó játékrészben átvette a vezetést. A fordulás után fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Horváth Ákos találatával kettőre tudta növelni előnyét a somogyi gárda. Az utolsó negyedben a somogyiak őrizték kétgólos fórjukat, majd Mijic Dávid megúszásból háromra növelte a KVK előnyét, s ezzel karnyújtásnyira kerültek a győzelemhez. Az utolsó percekben már nem is engedték ki a három pontot a kezükből Surányi László tanítványai, akik így győzelemmel zárták a szombati napot.

Metalcom Szentes–Kaposvári VK 12–14 (2–0, 3–6, 3–3, 4–5)

Budaoest, Széchy Tamás uszoda, 200 néző. Vezette: Csizmadia, Nóvé.

Metalcom Szentes: Meixner – Mátyók (1), Pellei K. (2), Garancsy (2), Fülöp (2), Somogyi (2), Takács J. (1). Csere: Kókai, Lajkó (1), Kürti-Szabó, Bozó, Hegedűs B., Pellei F. (1). Vezetőedző: Pellei Csaba.

Kaposvári VK: Grieszbacher – ifj. Berta (1), Jajcinovic,, Tóth-Gili, Mijic (4), Juhász-Szelei (3), Horváth Á. (2). Csere: Kovács O. (1), Langiewicz (2), Tóth Á., Vékony Á. (1). Vezetőedző: Surányi László.

Gól emberelőnyből: 9/4, illetve 14/6.

Gól ötméteresből: 2/2, illetve 2/1.

Kipontozódott: Bozó, Fülöp, illetve Horváth Á.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában