Vízilabda

2020.08.09. 14:54

Nem tudott visszavágni a KVK

Vereséggel zárta a Kaposvári VK a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa harmadik fordulójának második napját. Az alsóházban szereplő somogyiak az Újpest ellen maradtak alul.

Klein Péter

A BENU Magyar Kupa harmadik hétvégi tornáját az UVSE-Hungest Hotels együttese ellen zárta a Kaposvári VK. Az összecsapás érdekessége, hogy ez a két együttes az első, Kaposváron rendezett csoportban is találkozott egymással. Akkor a fővárosiak 13–10-re tudtak nyerni, így somogyiaknak volt okuk a visszavágásra. A mérkőzés elejét mégis az újpestiek kezdték jobban, hiszen két góllal is megléptek, de a KVK ifjabb Berta József és Vadóc Dávid találatainak köszönhetően egalizált. Molnár Erik emberelőnyből született góljával viszont lila-fehér előnnyel zárult az első etap. A másodikban sokáig nem esett gólt, majd Horváth Ákos kipontozódása és Tóth-Gili Tamás végleg cserés kiállítása után háromszor is betalált az UVSE. A fordulás után Damagoj Jajcinovic és Eppel Barnabás akaszkodott össze, így mindkét játékos végleg cserével kiállt, ez pedig tovább nehezítette a KVK dolgát, melyet a kapufa és a jól védő Bisztritsányi Dávid sem könnyített meg. Ráadásul David Mijic is kipontozódott, így az Újpest könnyedén növelte ötre előnyét. Az utolsó játékrész egy felszabadultabb játékot hozott, hiszen az UVSE győzelme nem forgott veszélyben. A kaposváriak azonban még így is becsülettel vezették a támadásokat, s szépségtapaszként megnyerték az utolsó felvonást.

UVSE-Hungest Hotels–Kaposvári VK 11–7 (3–2, 3–0, 3–2, 2–3)

Budapest, Hajós Alfréd uszoda, 100 néző. Vezette: Vogel, Füzesi.

UVSE: Bisztritsányi – Kardos, Molnár E., Szieben, Bencz, Hegedűs Cs., Szentesi. Csere: Prágay (kapus), Eppel, Seeler, Börzsei, Lehoczky, Belényesi, Vámosi. Vezetőedző: Vincze Balázs.

Kaposvári VK: Csiszár – Langiewicz, ifj. Berta, Tóth-Gili, Mijic, Juhász-Szelei, Vékony. Csere: Vadóc D., Kovács O., Jajcinovic, Tóth Á., Majnik, Horváth Á. Vezetőedző: Surányi László.

Gól emberelőnyből: 15/7, illetve 12/3.

Gól ötméteresből: 2/2, illetve 2/1.

Kiállítva, végleg cserével: Eppel, illetve Tóth-Gili, Jajcinovic.

Kipontozódott: Szentesi, Seeler, illetve Horváth Á., Mijic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában