STRANDRÖPLABDA

2020.08.11. 13:28

Nemcsak tehetségét csillogtatja meg a pályán Szombathelyi Szandra, hanem jegygyűrűjét is

Mélyvénás trombózist állapítottak meg Szombathelyi Szandránál, így strandröplabdás párjával, Lutter Eszterrel nem tudják megvédeni bajnoki címüket.

Molnár Gábor

Fotó: TSH photo

Sajnos már az első forduló után eldőlt, hogy a RÖAK Kaposvár párosa, a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra alkotta duó nem védheti meg első helyét az országos strandröplabda-bajnokságban. S nem azért, mert a lányok nem jutottak be a legjobb négy közé, hanem mert Szandránál mélyvénás trombózist állapítottak meg a bal vádlijában.

– Már a tatai játéknap előtt fájt a lában reggelente – mondta Szombathelyi Szandra. – Izomlázszerűséggel kezdődött, aztán egyre erősödött, pénteken már nagy fájdalomra ébredtem, s szombat reggelre tovább fokozódott. Mondtam Esztinek, ha nem változik a helyzet, akkor nem biztos, hogy pályára tudok lépni. Aztán, ahogy elkezdtünk játszani enyhültek a tüneteim, de a negyeddöntőre újra erősödtek. A meccs után bementem a tatabányai sürgősségire, ahová a párom és az ikertestvérem, Kitti is elkísért. Kérdezték, mi a probléma, azt válaszoltam, trombózis-gyanú. Azon kívül, hogy fájt a vádlim, más panaszom nem volt, nem dagadt és nem is színeződött el a lábam. Az orvos akkor azt mondta, valószínűleg a nagy terhelés miatt izomsérülésem lehet. A protokoll szerint vért vettek, s az egyik szintem, mely 1 és 500 között normális, 6000-et mutatott. Azonnal közölték, innentől kezdve nem állhatok fel, mert valószínű, hogy tényleg trombózisom van. Elvittek ultrahangra, mely megerősítette a diagnózist. Éjszakára már annyira leromlott az állapotom, hogy nem tudtam ráállni a lábamra, bent akartak tartani, de inkább hazamentem.

A trombózis nem játék, hiszen akár tüdőembóliát is okozhat, ha elindul a vérrög. Óriási szerencse, hogy a meccsek közben nem történt nagyobb probléma...

– Szigorú fekvést és naponta két injekciót írtak elő, és gyógyszert is kell szednem – tette hozzá. – Most már sokkal jobban vagyok, s a diagnózistólé számítva két hét után kell konzultálnom a háziorvosommal. Egyébként van egy doktor ismerősöm, akit már a forduló alatt felhívtam, s ő sokat segített. A legutóbbi vizsgálatokkor már jobbak voltak az eredményeim, s az ultrahang azt mutatta ki, hogy a vérrög rátapadt az érfalra, így már nem tud olyan könnyen elindulni és így galibát okozni.

A harmadik héten, ha az orvos is engedélyezi, már el kell kezdeni a mozgást, s van egy gyógytornász barátnője, aki segít neki a rehabilitációban. Az idény azonban befejeződött az országos bajnokság címvédője számára.

– El kell engednünk ezt a szezont, pláne azért, mert nagyon rövid, mindössze egy hónap – hangsúlyozta Szombathelyi Szandra. – A koronavírus is nagyon betett a felkészülésünknek, most pedig jött ez a betegség, így körülbelül két hetünk lenne felkészülni a fináléra. Mi pedig a végén nem a négy közé pályázunk, hanem a dobogó legfelsőbb fokára, ahhoz pedig kevés az idő, ezért úgy döntöttünk Esztivel, az egészség a fontosabb.

Szombathelyi Szandra beszámolt egy jó hírről, a párja Nagy Krisztián, aki szintén sportoló, ugyanis megkérte a kezét. – Természetesen igent mondtam és nagyon boldog vagyok, azóta gyorsabban is gyógyulok – fűzte hozzá nevetve a kiváló strandröplabdázó. – Krisztián felhagyott a profi kosárlabdával, s elkezdett strandröplabdázni és már indultunk is együtt vegyes párosban egy-két tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában