Vízilabda

2020.08.08. 13:29

Siker a szomszédvári pólórangadón

Újabb két mérkőzéssel folytatta szereplését a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa harmadik fordulójának első napján a Kaposvári VK. A somogyiak elsőként a Péccsel, majd a Szentessel találkoztak.

Klein Péter

Szomszédvári rangadó következett a Kaposvári VK számára, hiszen Surányi László tanítványai a Pécsi VSK ellen kezdték meg a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa harmadik körének első napját. Ettől a fordulótól már a fővárosban ugrottak medencébe az első osztályú csapatok, így az az érdekes helyzet állt elő, hogy az ország, s talán a világ legjobb vízilabdásai tömörültek egy helyre, a Margitszigetre.

A mindig parázs Kaposvár–Pécs rangadónak a Széchy Tamás uszoda adott otthont, ahol a baranyaiak tudták megszerezni a vezetést Csorba Tamás révén, de a somogyiak Juhász-Szelei Norbert találatával egyenlítettek, s ez a sorminta egészen négy-négyig ismétlődött. A második játékrészben Juhász-Szelei Norbert harmadik gólja már a kaposvári előnyt jelentette, melyet Tóth-Gili Tamás növelt kettőre. A harmadik felvonásban azonban nem tudták bevenni a pécsi kaput Surányi László tanítványai, így újra a baranyaiak visszaszerezték egygólos előnyüket. Az utolsó etapban a PVSK már hárommal is ellépet, de ifjabb Berta József duplája még életben tartotta a kaposvári pontszerzési reményeket. Zlatko Rakonjac azonban a legfújás előtt valamivel kevesebb, mint két perccel ismét betalált, erre pedig már nem volt válasza a Kaposvárnak, amely így elveszítette a szomszédvári rangadót.

 

PVSK- Mecsek Füszért–Kaposvári VK 11–9 (4–4, 1–3, 3–0, 3–2)

Budapest, Széchy Tamás uszoda, 160 néző. Vezette: Kun, Tóth S.

PVSK-Mecsek Füszért: Józsa – Kolozsi (2), Zerinváry, Csorba (1), Reisz, Kókai, Rakonjac (2). Csere: Csaba M. (3), Gaszt, Turnai, Lihotzky, Sólyom (3). Vezetőedző: Török Viktor.

Kaposvári VK: Grieszbacher – ifj. Berta (3), Jajcinovic (1), Tóth-Gili (1), Mijic (1), Juhász-Szelei (3), Horváth Á. Csere: Kovács O., Langiewicz, Vékony. Vezetőedző: Surányi László.

Gól emberelőnyből: 9/2, illetve 11/4.

Gól ötméteresből: 2/2, illetve 1/1.

Kipontozódott: Reisz, illetve Tóth-Gili, Mijic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában