LABDARÚGÓ NB II.

2020.08.18. 15:55

Szép gólokat lőtt és ismét nyert a Siófok

A Debreceni EAC együttesét győzte le hazai pályán a BFC Siófok a Merkantil Bank Liga NB II negyedik fordulójában.

Sonline

Fotó: NemA

A sok találat már nem is meglepő a BFC Siófok esetében, hisz a négy bajnokijukon tizennyolc gól esett, ami négy és feles átlag. A támadójátékkal nincs nagy gond, hiszen azon hét klub közé tartoznak a másodosztályban, melyek eddig mindig betaláltak, ám a védekezésükkel már annál több, amit jelez, hogy a korábbi három fordulóban mindössze egy találatig jutó DEAC is duplázni tudott ellenük.

Nincs meccs kapott gól nélkül, ezúttal az elsőnél Erdélyi – miként legutóbb László, a DVSC ellen – szinte lekészítette a labdát lövésre Takácsnak, aki remekül élt a lehetőséggel, a második szintén helyzet nélkül, egy szöglet után érkezett, melynél Jagodicsot előzte meg Belényesi, igaz előbbi aztán javított, győztes gólt fejelt.

A fordulópont Tömösvári beállása volt, remek gólt lőtt és adott gólpasszt szabadrúgásból. Ha hozzátesszük, hogy a szezonban első alkalommal kezdő Balogh tekerése is mestermunka volt elmondhatjuk, hogy ezek a remek egyéni teljesítmények döntöttek a balatoniak javára egy a mezőnyben jól teljesítő DEAC ellenében. A debreceniek számára ez utóbbi miatt is bosszantó vereség volt ez, hiába szereztek két gólt is idegenben, amire azért vélhetően nem lesz sok példa a szezonban, az még egy ikszre sem volt elegendő nekik.

Tömösvári cseréjére visszatérve, Gál István remekül nyúlt bele a mérkőzésbe, ahogy legutóbb a DVSC ellen is, amikor szintén egy csereember, Kiss Balázs szerzett pontot érő találatot a második félidőben. A fordulás utáni negyvenöt percek – a változtatásoknak is köszönhetően – rendszerint jobban sikerülnek, a balatoniak hét góljából hat(!) ekkor esett, viszont az első félidők már hagynak kívánni valót maguk után. Mintha egy félidő előnyt adnának ellenfelüknek.

BFC Siófok–Debreceni EAC 3–2 (1–1)

Siófok, Városi Stadion, 900 néző. V.: Zierkelbach.

BFC Siófok: Hutvágner – Izing (Tömösvári, a szünetben), Jagodics B., Horváth M. – Erdélyi B., Balogh B. (Polényi, 88.p.), Tajthy T., Medgyesi, Kiss B. – Horváth P. (Hajnal G., 55.p.), Elek B. Vezetőedző: Gaál István.

DEAC: Szabados – Sándor, Nagy Z. (Szabó K., 59.p.), Belényesi (Damásdi, 69.p.), Soltész (Urbin, 82.p.), Balogh – Sigér Á., Nagy K., Takács P. – Burai, Székely. Vezetőedző: Balogh Pál.

Gólszerzők: Balogh B. (13.p.), Tömösvári (65.p.), Jagodics B. (71.p.), illetve Takács P. (23.p.), Belényesi (69.p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában