Judo

2020.09.05. 11:50

Színes öveket nyertek a sikeres vizsgákkal

Az újabb színű öv megszerzése is cél volt a Barcsi Judo Sportegyesület hagyományos nyári edzőtáborában, ahol a helyi és lábodi judokák is összemérhették tudásukat.

Gamos Adrienne

A gyerekek és a fiatalok a Judo Klub Lábod tizenegy sportolójával közösen vettek részt az edzéseken.

– A nagyok futóedzéssel indították a napot a focipályán – tájékoztatta lapunkat Janecsek László, a barcsiak vezetőedzője. – A kicsik medencébe szálltak, ahol vízi gyakorlatot végeztek, melyet az ellenállás képzésre használtak. Fiatal klub a lábodi, két éve alakultak, de nagyon jó a kapcsolatuk a barcsiakkal, ezért örömmel fogadták el a meghívást a közös edzőtáborba. Hat és hatvanöt év közöttiek vettek részt a foglalkozásokon a Hidasi Ervin Judo Teremben, összesen negyvenketten. A szakmai munkát 2-2 barcsi és lábodi edző, továbbá három segédedző irányította.

 

Délelőttönként és esténként is judogit öltöttek magukra a táborozók, a délutáni strandoláson pedig jutott idő az együttes pihenésre. Az edzőtábor végén heten adhattak számot technikai és elméleti felkészültségükről. Három gyermek 4 kyus, egy öt kyus, s ugyancsak három 6 kyus fokozatra vizsgázott. Megszerezve ezzel a narancs- és citromsárga övet, valamint a citrom csíkot a fehér övön. A barcsi klub családi piknikkel zárta Drávatamásiban az edzőtábort, sportjátékokkal, pihenéssel, közös falatozással. A hosszú kihagyás után reményeik szerint tatamira léphet már versenyen is Pakson a 10, 11-12 éves és a serdülő-ifi korosztály, a Magyar Kupán és az Atom Kupán szeptember 26-án és 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában