érdem

2020.09.27. 21:22

Szita Károlyt az úszószövetség elnökségi tagjának választották

Összeült a Magyar Úszószövetség közgyűlése, hogy megújítsa elnökségét.

Sonline

Újabb öt esztendőre Wladár Sándort választotta meg elnöknek a Magyar Úszó Szövetség közgyűlése, aki mellett továbbra is Becsky András tölti be az általános alelnöki, míg Turi György mesteredző a szakmai alelnöki tisztséget.

A közgyűlés utolsó napirendi pontjaként következett a tisztviselők megválasztása. A két elnökjelölt közül Petrov Iván ismertette röviden a programját, amelyben a vidéki klubok és a válogatott sokkal komolyabb támogatása kapott igazán nagy hangsúlyt. Wladár Sándor a hozzá intézett kérdésekre válaszolt, melynek ürügyén jelezte, az elmúlt években megteremtett nyugalomra és stabilitásra kíván építeni a továbbiakban is, illetve megerősítte, hogy a kormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság segítségével rövid úton szeretnének megoldást találni a nehéz helyzetbe került egyesületek megsegítésére.

Ezután titkos szavazáson először a jelöltek listára vételéről döntöttek a küldöttek – miután csak Wladár Sándor kapta meg az ehhez szükséges szavazatmennyiséget (134), míg Petrov Iván nem (65), így maga az elnökválasztás egy jelöltre szűkült. Petrov Iván ezután arra kérte a mögötte állókat, hogy támogassák Wladár Sándort, így a közgyűlés végül 178 vokssal újabb öt évre Moszkva olimpiai bajnokát választotta meg a MÚSZ elnökének.

Az alelnöki posztokon sem történt változás, a közgyűlés órási többséggel szavazott bizalmat Becsky Andrásnak az általános, Turi György mesteredzőnek pedig a szakmai alelnöki poszton.

Végül az elnökség tagjait választották meg – a testület tagja lett: Gyepes Ádám, Gyurta Dániel, Kalaus Valter, Kovács Ottó, Markovits László, Molnár Mihály, Pass Ferenc, Risztov Éva, Rózsa Norbert, Szita Károly, Török Enikő és Verrasztó Zoltán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában