érdem

2020.09.27. 21:22

Szita Károlyt az úszószövetség elnökségi tagjának választották

Összeült a Magyar Úszószövetség közgyűlése, hogy megújítsa elnökségét.

Sonline

Újabb öt esztendőre Wladár Sándort választotta meg elnöknek a Magyar Úszó Szövetség közgyűlése, aki mellett továbbra is Becsky András tölti be az általános alelnöki, míg Turi György mesteredző a szakmai alelnöki tisztséget.

A közgyűlés utolsó napirendi pontjaként következett a tisztviselők megválasztása. A két elnökjelölt közül Petrov Iván ismertette röviden a programját, amelyben a vidéki klubok és a válogatott sokkal komolyabb támogatása kapott igazán nagy hangsúlyt. Wladár Sándor a hozzá intézett kérdésekre válaszolt, melynek ürügyén jelezte, az elmúlt években megteremtett nyugalomra és stabilitásra kíván építeni a továbbiakban is, illetve megerősítte, hogy a kormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság segítségével rövid úton szeretnének megoldást találni a nehéz helyzetbe került egyesületek megsegítésére.

Ezután titkos szavazáson először a jelöltek listára vételéről döntöttek a küldöttek – miután csak Wladár Sándor kapta meg az ehhez szükséges szavazatmennyiséget (134), míg Petrov Iván nem (65), így maga az elnökválasztás egy jelöltre szűkült. Petrov Iván ezután arra kérte a mögötte állókat, hogy támogassák Wladár Sándort, így a közgyűlés végül 178 vokssal újabb öt évre Moszkva olimpiai bajnokát választotta meg a MÚSZ elnökének.

Az alelnöki posztokon sem történt változás, a közgyűlés órási többséggel szavazott bizalmat Becsky Andrásnak az általános, Turi György mesteredzőnek pedig a szakmai alelnöki poszton.

Végül az elnökség tagjait választották meg – a testület tagja lett: Gyepes Ádám, Gyurta Dániel, Kalaus Valter, Kovács Ottó, Markovits László, Molnár Mihály, Pass Ferenc, Risztov Éva, Rózsa Norbert, Szita Károly, Török Enikő és Verrasztó Zoltán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában