Vízilabda

2020.09.01. 20:22

Teljes haddal az Eger ellen

Egerben vendégszerepel a férfivízilabda első osztály második fordulójában a Kaposvári VK. A szerdán 18 órakor kezdődő találkozónak ezúttal viszont nem a Bistkey-, hanem a Bárány-uszoda ad majd otthont.

Klein Péter

Az első osztályú bajnokság második fordulójában, Egerben ugranak majd először medencébe a Kaposvári Vízilabda Klub pólósai. Surányi László tanítványai számára ugyanis elmaradt az első fordulóból a szolnoki túra, a Tisza-partiaknál ugyanis pozitív lett az egyik játékos koronavírustesztje, így kérték a bajnoki halasztását.

– Nem igazán gondolkodtam azon, hogy volt-e előnye vagy hátránya annak, hogy elmaradt a mérkőzés – válaszolt arra a kérdésre Surányi László, a Kaposvári VK vezetőedzője, hogy származott-e valamilyen hátrányuk abból, hogy nem játszottak az első fordulóban. – Hátránynak talán azt mondanám, hogy jó lett volna mérkőzést játszani, amely alapján felmérhettük volna, mire vagyunk képesek, hol is tartunk. Az előny pedig csak annyi, hogy nem sérült meg senki.

Pár hónappal ezelőtt a meccs egyértelmű esélyesének még az egriek számítottak volna. Azóta viszont sok minden megváltozott, hiszen a klub kis híján megszűnt, s csak egy háromszázmillió forintos állami támogatás tudta ettől megmenteni. A kulcsjátékosok azonban így is távoztak Egerből, de a segélynek köszönhetően egy elég jó első sorral rendelkeznek. A támogatásból ugyanis a klub 245 millió forintot fordíthatott a fennálló tartozás rendezésére, míg a maradék 55 milliót sportszakmai feladatok ellátására költhették az egriek.

– Kicsit valóban meggyengültek, de a kezdősoruk még így is nagyon erős – mondta Surányi László. – A keretükben van egy montenegrói válogatott, egy magyar világbajnoki ezüstérmes és számos olyan játékos, aki korábban szerepelt a válogatottban. Baksa Benedeket pedig az egyik legnagyobb tehetségnek tartják az országban. A második soruk viszont nem annyira acélos, így megpróbálunk erre építeni. Hosszú idő után végre mindenkire számíthatok, így teljes kerettel tudunk majd elutazni. Ezt megpróbáljuk úgy kihasználni, hogy sokat cserélünk, s ezzel szeretnénk felőrölni az egrieket. Egy hosszú út vár ránk, de mindent megteszünk azért, hogy ponttal, esetleg pontokkal távozzunk.

A ZF-Eger azon kevés csapatok közé tartozott, amely medencébe ugrott az első fordulóban. A háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter edzette Heves megyeiek akkor is hazai környezetben küzdhettek a KSI ellen. Az újonc igencsak megszorongatta az egrieket, hiszen az utolsó percekben az egyenlítésért támadhatott, de a hazaiak végül egy góllal nyerni tudtak. A heves megyei csapatból korábban Krémer Balázs, Telegdy András és Sántavy Máté játszott Kaposváron.

A kaposváriakkal kapcsolatos további hír, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség előrébb hozta a harmadik fordulót, így a KVK már ezen a szombaton megmérkőzik az OSC Újbuda együttesével.

Az egészség játszotta a főszerepet a Virágfürdőben

Számos programmal várta az érdeklődőket a Virágfürdőbe a Kaposvári Vízilabda Klub, amely egy szezonindítónak is remekül beillő egészségnapot tartott.

– Egy pályázaton sikerült nyernünk a város támogatásával, így azt gondoltuk, hogy az egészségnapot egybekötjük a bajnoki szezon indulásával – mondta Dobos Pál, a Kaposvári Vízilabda Klub elnöke. – Elég jó programokat sikerült összehoznunk, sok egészségügyi szűréssel és vizsgálattal. A klub csapatai pedig egy házi főzőversenyen vettek részt Stoff Csaba mesterszakács felügyeletével, aki emellett egy bemutatófőzést is tartott Pap Zoltánnal közösen. Az ötvenes medencében pedig szülő-gyermek meccset, valamint ötméteresdobó-bajnokságot rendeztünk.

– Egy gondolatébresztő előadást tartottam, melyben arra világítottam rá, mennyire befolyásolja az egészséget a táplálkozás, és mennyire változtatja az energiaszintet és a testképet – mondta előadása után Heszberger Edina dietetikus. – A gyerekek sok kérdést tettek fel az előadás végén, ennek külön örültem.

Eközben a KVK-család tagjai a bográcsok, grillek, tárcsák mellett ügyeskedtek, s próbáltak minél finomabb, s természetesen egészségesebb ételeket készíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában