DZSÚDÓ

2020.11.15. 13:06

Három korosztályban is dobogóra álltak az ob-n

A korosztályos országos bajnokságon remekeltek a Judo Klub Lábod versenyzői Győrben és Egerben.

Gamos Adrienne

A megmérettetésekre hatan kvalifikálták magukat, Bátor Réka és Alexandra azonba nem léphetett tatamira; egyiküket sérülés okozta ebben, a másik leánynál sajnos az utazást nem tudták megoldani a bajnokságra. Sárdinecz Hédinek nem sikerült érmet szerezni, ugyanakkor az ifjúsági B korosztályban a 40 kg-osok mezőnyében a lábodi Hornyák Andrea Krisztina harmadik helyen végzett. Akárcsak a diák A korcsoportban indult szintén lábodi Fodor Panna (56 kg) és a diák C-ben a nagykorpádi Németh Levente a +55 kg-osok súlycsoportjában.

Több mint két éve ismerkednek Lábodon a gyerekek a judóval, Séra József edző kezdeményezésére. Szinte a nulláról kezdték a munkát, hiszen az edzők szaktudásán és a lányok-fiúk lelkesedésén kívül semmijük sem volt. Sokszor nagyon nehéz körülmények között edzhettek, és jelenleg nincs erre lehetőség. Az iskolában tartották, amíg a járványügyi intézkedések engedélyezték a koronavírus miatt. Aztán átköltöztek a művelődési házba, amíg be nem zárt. Ameddig nem kellett edzésdíjat fizetni, 30 felett volt a sportág iránt érdeklődők száma, most a versenyzői létszám 14 fő.

 

Címkék#sport#judo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában