SZABADIDŐSPORT

2020.12.29. 08:55

Idén sem mondtak le a sportprogramokról

A koronavírus-járvány a szabadidős sportprogramokat is szervező kaposvári MA-VIK TC idei programját is átírta. A lelkes szervezők azonban nem rettentek meg és amint lehetett beindították rendezvényeiket.

Kun Zoltán

A koronavírus-járvány a szabadidős sportprogramokat is szervező kaposvári MA-VIK TC idei programját is átírta. A kitartó és lelkes szervezők azonban nem rettentek meg és amint lehetett beindították rendezvényeiket.

Az idén immár huszonhetedik szezonját kezdte meg a kaposvári MA-VIK Triatlon Club. A szervező csapat a 2020-as esztendő előtt is összeállította a már megszokott széleskörű programját, ám ezúttal felül kellett írni mindent.

– A megfelelő időben összeállt a 2020-as évi versenynaptárunk, amelyben duatlon, nordic walking és természetjárás volt a palettán – nyilatkozta a MA-VIK TC képviseletében az évet értékelő Böröczi Antalné. – Az első dátum előtt azonban jött a vírus és leállt minden. Ősszel aztán – óvatosan, a szabályok betartásával – két hónap alatt megrendezhettük eseményeinket. Három óvodás, családi duatlonnal kezdtünk, hiszen ez a fő profilunk. Öt éve indítottuk el az óvodásoknak kiírt, immár hagyományos túrát, ahol természetesen nagyobbak is eljöhetnek. Idén két ilyen túrát indítottunk útjára. Közben pedig folyamatosan zajlottak a heti két alkalommal szervezett nordic walking túrák. Megszerveztük a X. Nordic Walking Találkozót is. Természetesen a hétvégék a teljesítménytúráké voltak. Már 2013 óta lehet jelentkezni a Somogy Megye Teljesítménytúrázója programra. A 2020-as esztendőben kevesebb teljesítéssel is lehetett nyerni, de az egészség a legfontosabb. A MA-VIK Triatlon Club túrázóinak is sikerült teljesíteni a kihívást. A nyolc éves Kurucz Barnabás már másodszor nyerte el a kitüntető címet. Klubunk az idén is csatlakozott a Világ Gyalogló Napi rendezvényhez. Először a felnőttek gyalogoltak, majd az óvodásokat hívtuk meg erre a programra. A legnépesebb csoport ezúttal a Bajcsy óvodából érkezett. Reméljük a 2021-es évünk már sikeresebb lesz. A terveink szerint május végén indítjuk a programok sorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában