kosárlabda

2020.12.13. 17:02

Elfogadták Fekete Ádám lemondását

Csak a győzelem volt az egyetlen elfogadható eredmény a Kaposvári KK NB I.A csoportos férfikosárlabda-együttesétől, amely zsinórban négy vereség után fogadta a Zalakerámia-ZTE KK gárdáját.

Kun Zoltán

A találkozó azonban nem úgy alakult, ahogy a somogyiak szerették volna és a hosszabbításban felülkerekedett a zalai csapat. Az összecsapás utáni sajtótájékoztatón Fekete Ádám vezetőedző bejelentette, hogy lemond tisztségéről.

– Az utolsó pillanatig bíztam a csapatban – mondta Fekete Ádám a lemondás hátteréről. – Úgy gondoltam, hogy kell egy győzelem a csapatnak ahhoz, hogy átbillenjen a holtponton és átlépje saját árnyékát. Nagyon sok szoros mérkőzést játszottunk, ahol a végjátékokat nem tudtuk hozni. Mostanra azonban már annyi vereségünk volt, ami nagyon nehéz helyzetbe hozott minket. A zalaegerszegiek ellen reálisan nézve győzni kellett volna, ez nem sikerült. Itt már kicsúcsosodott az a probléma, amely mellett nem mehetünk el változás nélkül. Nyilván ilyenkor az a legkézenfekvőbb, hogy az edző ebben a helyzetben félreáll. Jó munkát végeztek a játékosaim, de azt is el kell mondani, hogy nem mindenki. Volt, akinek a hozzáállása az utóbbi időben nem volt megfelelő. Ez látszott a csapat teljesítményén. Ez morális válságot is okozott. Hiányzott a játékosok egymásba vetett bizalma, és nyilván pár játékos velem szemben is elvesztette a bizalmat. Ezen változtatni kellett – árulta el a vezetőedző.

 

– A másik kardinális probléma, ami miatt ide jutottunk az a játékos kiválasztás. Ez abszolút az én felelősségem. Én tartottam a kapcsolatot az ügynökökkel, én választottam ki a csapat játékosait. Viszont óriási tanulság, hogy sokkal, de sokkal körültekintőbbnek kell lenni. Minden szempontból le kell informálni a játékosokat, korábbi sérülések, személyes tulajdonságok tekintetében is. Ez most is kiütközött. Az ügynökségektől kapott tájékoztatáson kívül erre is hangsúlyt kell fektetni. Volt olyan játékosunk, akitől sérülése miatt meg kellett válnunk és akad, akinek a személyisége nem illik a csapatba. Sokszor, jobb egy gyengébb képességű, de az együttes szempontjából építő személyiségű kosárlabdázó, mint egy olyan, aki rombol. Emiatt sem tudtunk ütőképesebbek lenni és a szoros meccseket elveszítettük. A felelősség elsősorban az enyém, mert nem tájékozódtam elég széleskörűen és bíztam a rendelkezésre álló, nem egészen hiteles és teljes körű információkban. A vezetőség korrekt volt, hiszen próbáltunk változtatni, játékost is cseréltünk. Tudni kell, hogy egy ilyen váltás komoly anyagi teher is egyben. A mostani problémákat azonban már nem lehetett ilyen módon kezelni. Mindenkinek köszönöm a támogatását, aki segítette a munkámat az elmúlt több, mint tíz év során – mondta Fekete Ádám.

– Megértjük Fekete Ádám vezetőedző döntését – nyilatkozta Puska Zoltán, a Kaposvári KK együttesét működtető kft ügyvezetője. – A felajánlott lemondását elfogadjuk. Természetesen megköszönjük, a hosszú évek alatti áldozatos munkáját, melyet a klubbért végzett. Egyúttal keressük a lehető leghamarabbi megoldást, mind a csapaton belüli problémára, mind pedig az új vezetőedző személyét tekintve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában