labdarúgás

2020.12.06. 12:43

Gaál, Jagodics ezúttal már ellenfélként Szombathelyen

Három siker után kikapott Szentlőrincen a BFC Siófok, mely ezúttal a hatodik Szombathelyi Haladás otthonában javíthat hétfő este, 20 órakor. A találkozót a M4 televízió élőben közvetíti.

Keszthelyi Zoltán

Ezzel a bajnokival indul a tavaszi szezon, melyről két fordulót előre hoztak, a nyáron, Siófokon néggyel nyertek (1-5) a vendégek, lenne tehát miért visszavágni! Ez volt idén a legsúlyosabb vereségük tétmérkőzésen, 2018 decemberében szenvedtek el hasonlót Zalaegerszegen, ahol öttel kaptak ki (1-6). Szombathelyen nem megy nekik, a legutóbbi öt „fellépésükön” egyetlen pont jött össze, utoljára 2007 márciusban nyertek a Rohonci uton, a jelenleg is Siófokon játszó Kecskéssel a csapatban. Akkor ez a két klub futott versenyt a bajnoki címért végül – köszönhetően a Haladástól elvette nyolc pontnak – a BFC Siófok lett a befutó.

Hazai pályán nagyon erős a Hali, ebben a szezonban kilenc bajnokiból csak egyet buktak, a Dorog ellenit (1-2). Kilenc tétmeccsen voltak már veretlenek, amikor szeptemberben jöttek a piros-feketék és – Mátyus János edző szerint – nb1-es helyzetkihasználással elvitték a három pontot. Valami ilyen kellene Baloghéktól is, mert várhatóan sok lehetőségük nem lesz. Legalábbis a hazai kilencen kapott négy gólja a Halinak erre enged következtetni, ráadásul ebből kettő az említett Dorogé volt. Baloghék viszont képesek meglepetésre, hisz a DVSC társaságában ők az egyetlenek, akik 19 fordulóból 17-ben betaláltak! Remek mutató, a kék-sárgák Pécsen, illetve legutóbb Szentlőrincen maradtak csak gól nélkül, igaz utóbbi pályája másra alkalmasabb lett volna, mint futballra. Nikházi két perce alatt begyűjtött két sárga utáni piros lapja is hozzájárult a vereséghez, aki eltiltás miatt nem szerepelhet. Horváth Péter viszont visszatért a lőrinci találkozón, melyen fél órát már pályán volt. Ez jó előjel, ahogy Kiss és Balogh gólérzékenysége is, akik hat-hat találatnál járnak. Waltner edzővel ráadásul egy agresszív Siófok lép rendszerint pályára, ha pedig ebből ezúttal is előhúznak valamit, azzal megnehezíthetik a hazaiak dolgát, akik közül Csilus és Medgyes is megfordultak a Balaton partján, míg a vendégeknél a Gaál, Jagodics duónak van igen erős szombathelyi kötődése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában