interjú

2020.12.07. 12:16

Koronáról álmodik régóta a kaposvári röplabdás lány

Ha a járvány nem szól közbe, december 12-én rendezik a 30. Miss Hungary szépségverseny országos döntőjét. A legjobb 30 mezőnyének tagja a kaposfüredi 16 éves Kalmár Szonja, a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium tanulója.

Fenyő Gábor

– A Kalmár név ismerősen cseng a kaposvári röplabdasportban.

– Nyilván Kalmár Ákosra és a húgára, Viktóriára gondol – mondta Kalmár Szonja. – Mindkettőjüket ismerem – Ákos a Fino játékosa, Viktória pedig az 1. MCM-Diamant Kaposvár feladója, idén nyáron érettségizett a Munkácsy Mihály Gimnáziumban –, amúgy csak névrokonok vagyunk. Már csak a Kalmár név miatt is nagyon szurkolok nekik.

– A röplabda Öntől sem áll távol.

– Négy éven át ritmikus sportgimnasztikáztam és látványsportversenyeken indultam, öt éve váltottam.

– Miért?

– Az az igazság, hogy klubomban, a Crystal SC-ben elfogytak a csapattársaim, befejezték a sportolást. Hogy miért a röplabdát választottam? Azért, mert ez a sportág érdekelt, s már korábban is szerettem volna röplabdázni.

– Meddig láthatjuk még a pályán a RÖAK Kaposvárban?

– Ha valóra válnak az álmaim, valószínűleg nem sokáig. Régi vágyam, hogy modell legyek. Érdekel a fotózás, a szép sminkek. Álmomban már felkerült a fejemre a korona.

– Ha úgy nézzük, végül is teljesült ez a kívánsága.

– Nem egészen... Csodálatos és felejthetetlen élményt jelentett a szépségverseny helyszínén, a gödöllői kastélyban eltöltött nap. Magunkra ölthettük Sissi hercegnő másolt ruhakölteményeit. Voltak, akiknek még a korona is felkerült a fejére. Én viszont az egyik báli ruháját kaptam Gödöllőn.

– Majd a fináléban...

– Nagyon remélem, a döntőre is így fogok visszaemlékezni.

– Van rá esély?

– Azt mondják, a remény hal meg utoljára. Mindenesetre nem egyszerű; már azt is óriási dolognak tartom, hogy a legjobbak közé kerültem.

– A középiskolások otthon, home office rendszerben tanulnak. Jó ez Kalmár Szonjának?

– Nekem bejött; otthon kényelmes körülmények között, nem izgulva tanulhatok. Nem sürget az idő, ráadásul most az edzések is elmaradoznak.

– Mit vár a jövőtől?

– Nagyon bízom abban, hogy akár már a decemberi gödöllői döntőben megtalál egy modellügynökség. A legfontosabb, hogy jól érezzem majd magam, s éljek a lehetőséggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában