labdarúgás

2021.01.06. 07:31

Dobogón végezne a Kadarkút a bajnokság végén

Az élen állt a 2020/2021-es megyei elsőosztályú labdarúgó-bajnokságban a Kadarkút, amikor a Magyar Labdarúgó Szövetség lezárta a pontvadászatot.

Molnár Gábor

Sokakat meglepett a csapat jó eredménye, mely mögött kemény, alázatos munka volt, elég csak arra visszagondolni, zsinórban tizenhárom meccset nyertek meg, s ami még szimpatikusabbá tette az együttes, hogy támadófocit játszottak. Tizennyolc forduló alatt ötvenhat találatot szereztek, ami azt jelentette, hogy találkozónként több mint háromszor vették be ellenfelük kapuját, ők rúgták a legtöbb gólt a somogyi élvonalban.

– Rosszul érintett mindenkit a bajnokság lezárása, focizni akartunk, és szerettük volna bebizonyítani, hogy a tizenhármas győzelmi szériánk nem a véletlen műve volt – mondta Pandur Ádám, a Kadarkút vezetőedzője. – Ott lehetünk volna az első két hely valamelyikén, sajnos ez azonban nem adatott meg, de nyilván ez nemcsak nekünk, hanem több csapatnak is problémát okozott. Mindettől függetlenül úgy érzem, megérdemelten voltunk ott az első helyen a csonka bajnokságban.

Nem sokat keseregtek Kadarkúton, hiszen kiválóan rajtoltak a pontvadászatban, aztán jött két meglepő vereség.

– Úgy kezdtünk, ahogy reméltem, azaz magabiztosan legyőztük a Jutát – tette hozzá. – Aztán jött a Somogysárd elleni pályaavató, melyre mindenki nagyon készült Kadarkúton, de visszájára sült el a dolog. Igaz, volt több hiányzónk, s akadtak olyan körülmények, melyek döntően befolyásolták a találkozó kimenetelét. Balatonkeresztúron rengeteg helyzetet elpuskáztunk, az ellenfelünk – mely masszív, szervezett és rendkívül szimpatikus csapat – ezt könyörtelenül kihasználta.

Utána azonban beindult a henger, zsinórban tízszer nyertek. Legyőzték többek között a Nagybajomot, a Toponárt és a Balatonlellét is.

– Nagyon összeszedtünk magunkat, s a keresztúri vereség után már a szebbik arcunkat mutattuk, azt játszotta a csapat, amit szeretnék látni – elevenítette fel. – Szerintem a legnagyobb fegyvertény, hogy sikerült megvernünk a Balatonlellét. De a mostani megye egyben nincs olyan mérkőzés, melyen könnyedén lehetne három pontot szerezni, kiélezett a bajnokság, van hat-hét olyan együttes, mely ellen senki sem mehet biztosra. Mindezek tükrében még nagyobb fegyverténynek tartom, hogy zsinórban tízet tudtunk nyerni.

Több csapatnak is sűrű lesz a tavasza, a Kadarkút azonban az összes mérkőzését lejátszotta.

– Rendkívül hosszú felkészülés elébe nézünk, hiszen már január 20-án elkezdjük a munkát, de csak március hatodikán lépünk pályára tétmérkőzésen, de természetesen már lekötöttük a felkészülési találkozóinkat – hangsúlyozta a Kadarkút vezetőedzője. – Gondolom, azért alakult így, hogy tudják pótolni az elmaradt összecsapásokat. Ez számunkra jól, de rosszul is elsülhet, s remélem, a csapatnak ugyanolyan lesz a hozzáállása a tavaszi edzésekhez és felkészüléshez, ahogy az ősszel volt. Mi minden meccsen győzelemre fogunk játszani, s majd meglátjuk, mire lesz ez elegendő. Az eddigi eredményeink alapján azt mondhatom, a dobogón kívüli helyezés már csalódás lenne.

Komplett a keret Kadarkúton, de még így lehet(nek) érkező(k).

– Nyílt titok, hogy Vodicska Bencét szeretnénk leigazolni, de a szerződtetése egyelőre még a levegőben lóg – fogalmazott az edző. – Számítanék rá, de a vezetőség hozza meg a döntést, mert még a Nagyatáddal is meg kell egyezniük. Még egy labdarúgó van a talonban, de őt egyelőre nem nevezném meg. Távozni senki sem akar, így együtt marad a társaság, ami a legfontosabb. Ha senki sem érkezik, akkor sem esek kétségbe, hiszen kiváló csapatunk van.

Ahogy az előző idényben, úgy az idén is felvetődött, ha megnyerik a bajnokságot, akkor vállalják-e az NB III.-at?

– A körülmények adottak az NB III.-hoz Kadarkúton, egy fedett lelátóra lenne még szükség, de az megoldható – húzta alá. – Inkább az utánpótlás jelentené a nagyobb problémát, illetve az, hogy aki most heti kettőt tud csak edzeni, nem biztos, hogy bekerülhetne a harmad­osztályú keretbe, ráadásul nekem csak megye egyre van licencem. Felmerült az osztályváltás lehetősége, majd meglátjuk, mi lesz.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik