vízilabda

2021.01.23. 18:00

Későn ébredt, így kikapott a KVK

A Tigra-ZF-Eger együttesét fogadta az E.ON férfi vízilabda OB I. 17. fordulójában a Kaposvári VK. A somogyi pólósok bár rosszul kezdtek, de a második negyedben magukra találtak, azonban ez kevés volt a pontszerzéshez.

Klein Péter

A forduló előtt a tabella hetedik helyét elfoglaló Tigra-ZF-Eger gárdáját fogadta a Csik Ferenc Versenyuszodában a Kaposvári VK. A vendégeknél még nem volt ott a meccskeretben a napokban igazolt center, Vogel Simon, azonban a három egykori kaposvári pólós Sántavy Máté, Krémer Balázs és Telegdy András igen. A KVK együttesénél pedig újra ott volt a medence partján Surányi László vezetőedző, aki az elmúlt héten családi okok miatt kényszerült kihagyni a Szolnok elleni bajnokit. A sérültek azonban még nem térhettek vissza a somogyiaknál, így ifj. Berta József és Kovács Olivér a lelátóról szurkolt a társaknak. Csiszár Boldizsárék azonban nem kezdték jól a mérkőzést, hiszen rögtön összehoztak egy büntetőt, aminek köszönhetően a vendégek kerültek előnybe. Horváth Ákos révén bár egalizálni tudott a KVK, de a rutinos Török Béla vezérletével négy góllal elléptek az egriek az első negyedben. A másodikban már egy sokkal jobban motivált kaposvári csapat tempózott a medencében, s a hazaiak remek játékkal, jó egyéni megmozdulásokkal kerültek egyre közelebb az Egerhez. A játékrész felénél azonban a KVK elveszítette az egyik legrutinosabb és leggyorsabb játékosát, Vindisch Ferencet, ami érezhetően megfogta a csapatot, hiszen a vendégek fél perc alatt visszaállították a négygólos különbséget.

 

A fordulás újra Török Béla volt eredményes a vendégcsapatban, amely így már öt gólra növelte előnyét. A kaposváriak játékába pedig egyre több bosszantó hiba csúszott, aminek következtében nem tudtak közelebb kerülni az Egerhez. Az utolsó negyedben emiatt kevés izgalom maradt, hiszen már csak az volt kérdéses, hogy az Eger hány gólos sikert arat majd. A kaposváriak az utolsó pillanatig küzdöttek, így hét gólos hátrányból felkapaszkodtak ötre, de ennél közelebb nem tudtak kerülni a Heves megyeiekhez.

Kaposvári VK–Tigra-ZF-Eger 10–15 (2–6, 3–3, 1–2, 4–4)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Füzesi, Csizmadia.

Kaposvári VK: Csiszár – Langiewicz, Dobos, Mijic (3), Vindisch, Juhász-Szelei (3), Horváth Á. (2). Csere: Grieszbacher (kapus), Kakstedter (1), Vadóc D., Tóth Á. (1), Jajcinovic, Palatinus, Vékony Á. Vezetőedző: Surányi László.

Tigra-ZF-Eger: Krémer – Török (3), Kovács G. (1), Baksa (4), Lőrincz, Murisic (2), Sántavy. Csere: Gólya, Sári, Telegdy (1), Szalai (2), Rádli (1), Szőke (1). Vezetőedző: Petrovai Márton.

Gól emberelőnyből: 11/1, illetve 6/4.

Gól ötméteresből: 2/2, illetve 2/2.

Kipontozódott: Vindisch (12. p.)

 

Ezek is érdekelhetik