vízilabda

2021.01.16. 18:21

Vereséggel kezdte az évet a KVK

Nem tudta megszorongatni a nemzetközi szintén is remeklő Szolnoki Dózsa csapatát a Kaposvári VK az E.ON férfi vízilabda OB I. 16. fordulójában.

Klein Péter

A még hibátlan Szolnoki Dózsa csapatát fogadta a Csik Ferenc Versenyuszodában a Kaposvári VK a 2021-es év első bajnokiján. A hazaiak vezetőedzőjük, Surányi László nélkül néztek farkasszemet a Tisza-partiakkal, ugyanis a trénernek családi okok miatt szülővárosába, Zentára kellett utaznia. Surányi Lászlót így a KVK szakmai igazgatója, az olimpiai bajnok Fodor Rajmund helyettesítette a medence szélén. A hazaiak bár jól kezdték a mérkőzést, de szerencsével hadilábon álltak, hiszen Vindisch Ferenc és Mijic Dávid lövésénél is a léc hárított, míg a másik oldalon szinte minden bejött a szolnokiaknak, akik ennek is köszönhetően már az első negyedben nagy fölényre tettek szert. A második etapban Angyal Dániel két gyors góljával már hét gól volt a különbség a felek között, ez pedig nem jósolt szép végkimenetet hazai szempontból. A KVK ráadásul nagyon pontatlanul, szétszórtan kezdett el játszani, ami még jobban a Tisza-partiak malmára hajtotta a vizet. Az első hazai találatra így több mint tizenegy percet kellett várni, ekkor a horvát Damagoj Jajcinovic volt eredményes centerből, így az ő nevéhez fűződik 2021 első kaposvári találata. Nem sokkal később Mijic Dávid balkeze is elsült, így elkezdte a felzárkózást a KVK, de a nagyszünetre maradt a hétgólos szolnoki előny.

A fordulás egy gyors gólváltást eredményezett, majd folytatódott tovább a Szolnok erődemonstrációja. A harmadik negyedben a vendégek ugyanis már tízzel is vezettek, amikor érkezett Vindisch Ferenc akciógólja. Az utolsó felvonásra nem maradt nyitott kérdés (leszámítva a számszerű végeredményt), de a KVK ennek ellenére az utolsó pillanatig küzdött azért, hogy minél közelebb kerüljön nagynevű riválisához. A helyzetek alapján ez akár sikerülhetett volna, de a végelszámolásra maradt a tizenegygólos vendégsiker.

A kaposváriakra a következő fordulókban sem vár könnyű ellenfél, hiszen az Eger, az élcsapatok közé tartozó OSC és Ferencváros duó ellen folytatják a pontvadászatot.

Kaposvári VK–Szolnoki Dózsa 7–18 (0–5, 3–5, 3–5, 1–3)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Tóth I., Kollár.

Kaposvári VK: Csiszár – Langiewicz, Dobos D., Mijic (2), Vindisch (1), Juhász-Szelei, Horváth Á. (2). Csere: Grieszbacher (kapus), Kakstedter (1), Tóth Á., Jajcinovic (1), Palatinus, Vékony. Szakmai igazgató: Fodor Rajmund.

Szolnoki Dózsa: Bányai – Angyal (5), Nagy Á. (3), Pijetlovic (1), Konarik, Filipovic (2), Szeghalmi (2). Csere: Dőry, Schmölcz (3), Jansik, Drasovic (2), Teleki. Vezetőedző: Zivko Gocic.

Gól emberelőnyből: 12/3, illetve 10/7.

Gól ötméteresből: –, illetve 2/2.

Kiállítva, végleg cserével: Pijetlovic (28. p.).

Kipontozódott: Palatinus (26. p.), illetve Konarik (25. p.)

Ezek is érdekelhetik