kézilabda

2021.02.03. 07:43

Hársfalvi, Szikora és Tóth is távozik a szezon végén

A női kézilabda NB I.-ben és az Európa-ligában szereplő Siófok KC három játékosa, Hársfalvi Júlia, Szikora Melinda és Tóth Gabriella a 2020/2021-es szezon végén távozik a Balaton partjáról.

Keszthelyi Z., Molnár G.

Fotó: NemA

– A 2020/21-es szezon végeztével lezárul egy hároméves ciklus, melyet még Tor Odvar Moen érkezésével kezdtünk meg – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője. – Több játékosnak is lejár a szerződése, nyártól pedig egy új időszámítás veszi kezdetét Siófokon. Danyi Gábor vezetésével egy új sportszakmai projektbe vágunk bele. Ez rengeteg változással és átszervezéssel jár, de úgy gondolom, hogy erre szükségünk is van. A távozók között volt, akivel szerettünk volna hosszabbítani, de az esetek többségében mind a játékos, mind pedig a klubvezetés a váltás mellett tette le voksát. Gőzerővel dolgozunk az új keret összeállításán, hamarosan összeáll a 2020/2021-es névsor. Azt már most megerősíthetem, hogy Hársfalvi Júliát a saját nevelésű Wald Kíra pótolja majd, aki nyáron visszatér a szombathelyi kölcsönszerződésből. A többi érkező és hosszabbító játékost pedig rövid időn belül be fogjuk jelenteni.

Hársfalvi Júlia a kézilabda alapjait Veszprémben sajátította el, majd 2013-ban Mosonmagyaróvárra szerződött. Tagja volt a korosztályos magyar válogatottaknak, az U19-es korosztállyal Európa-bajnoki negyedik helyet szerzett. A Győri Audi ETO 2015-ben igazolta le, és két szezonon át (2015/16, 2016/17) foglalkoztatta, ez idő alatt 47 bajnokin 78 gólt lőtt, és debütált a Bajnokok Ligájában, melyet meg is nyert a Rába-parti csapattal. Kétszeres magyar bajnoknak, és egyszeres kupagyőztesnek vallhatja magát. 2017-ben Kim Rasmussen irányítása alatt került be a magyar válogatottba. A győriek előbb a DVSC-nek, majd pedig a német élcsapatnak, a Metzingennek adták kölcsön, s 2019 februárjában szerződött az SKC egyletéhez. A 24 esztendős balszélső a mostani idényben tizennégy bajnoki meccsen összesen 37 gólt dobott.

Szikora Melinda a felnőttek között Kiskunhalason debütált még 2006-ban, majd 2008-ban az Alba Fehérvár szerződtette. A Székesfehérváron eltöltött öt esztendő után 2013-ban váltott, és a Ferencváros játékosaként folytatta. Remek teljesítményének köszönhetően a magyar válogatottban is bemutatkozhatott, és fantasztikus formában volt, majd komoly térdsérülést szenvedett 2018 áprilisában a Rosztov elleni BL Final Fourba jutásért folytatott párharc első mérkőzésén, a felépülése után 2019 márciusában csatlakozott a somogyi alakulathoz a kapus.

Rangadót játszik a Siófok KC, mely az eddig tíz bajnokijából kilencet megnyerő Mosonmagyaróvári KC vendégeként lép pályára szerdán 18 órakor.

A találkozó érdekes felvezetése volt a bejelentés, mely szerint Tóth Gabriella a következő szezontól az óváriaknál szerepel. Ebben a szezonban eddig heten hagyták, illetve fogják elhagyni a csapatot. Ilyen körülmények közt komoly feladat megtartani a csapategységet, fenntartani a motivációt, ami még inkább felértékeli a Zovko edzővel elért nyolcmeccses veretlenségi szériát, közte hét győzelemmel, melyek közt bizony volt olyan, amiért keményen meg kellett dolgozni.

Tóth a váltás okáról azt mondta, nagyon bízik abban, hogy ott végre önmagát is megtalálja. – Mostanában sok volt a változás körülöttem, pedig számomra pont a bizalom, a biztonság a legfontosabb, hogy igazán jól tudjak teljesíteni – nyilatkozta a MTE honlapján, majd hozzátette; egy plusz egy éves szerződése volt, de mindenképp váltani akart.

Tóth leendő klubja kiválóan rajtolt, többek közt egy DVSC és MTK elleni idegenbeli, illetve egy hazai, Váccal szembeni egygólos sikerrel, ám a téli szünetet követően nem találkoztak komoly ellenféllel. A Békéscsaba (30–23), az Érd (35–26) és a Szombathely (37–26) legyőzése és a Vasas elleni Magyar Kupa továbbjutás (30–22) nem állította komoly kihívás elé a volt siófoki kapussal, Szemereyvel felálló kisalföldieket, akiknél Szarková teljesítményét ki kell emelni, hisz már 58 akciógólnál tart tíz bajnokin.

 

Sohasem nyertek még az SKC ellen

A balatoniak aktuális ellenfelükkel ellentétben több és magas(abb) hőfokú mérkőzéssel hangoltak erre a rangadóra, ráadásul – a távozók ellenére – még mindig bőven van minőség és tapasztalat az együttesben, ami a jó formában, lendületben lévő Jezicéket teszi esélyesebbé. A két pontot nagyban elősegítené, ha ezúttal a legutóbbinál komplettebb csapatot tudna pályára küldeni Zovko edző, aki bizonyára az óváriaknak is tartogat meglepetést játékban.

A házigazdák – a jogelőd Veszprém meccseit leszámítva – még sosem nyertek a somogyiak ellen az élvonalban. A legjobb eredményük egy döntetlen volt otthon, 2014 októberében (25-25) épp Tóth Gabriellának köszönhetően, aki kilencet lőtt az akkor a Such, Mazák-Németh kettőssel felálló Siófoknak. Az UFM Arénában veszélyes ellenfél az MTE, a legutóbb csak Kobetic 39 másodperccel a vége előtt lőtt találatával tudtak ott nyerni (28-27) a somogyiak, akik vélhetően most is kiegyeznének ezzel a forgatókönyvvel.

Fotó: Németh A.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában