kézilabda

2021.02.20. 18:52

Siófok: Kiküzdött siker, megőrzött veretlenség, csoportelsőség

Szoros végjátékban, Tóth Gabriella hetesének köszönhetően utolsó csoportmeccsét is megnyerte a Siófok KC, mely így veretlenül zárta az Európa Liga ezen szakaszát, amit más klub nem mondhat el magáról!

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Kijár a gratuláció mindkét együttesnek, hisz a csoport végeredménye szempontjából mindegy volt, milyen eredmény születik, ám mindezek ellenére a játékosok mindkét oldalon mindent kiadtak magukból a sikerért. Nem biztos, hogy mindenki így tett volna.

 

A balatoniak ráadásul nem voltak könnyű helyzetben, hisz Kobetic, Tomori, Niombla és Mazák-Németh nélkül léptek pályára, ám így is remekeltek, hisz tizenkét perccel a vége előtt öttel mentek (23-18) még úgy is, hogy Horacek első találatára harmincnyolc percet kellett várni és Kissnek sem ment a játék, szerencsére a tizenegyedik percben a helyére érkező Lapos viszont remekelt. – Nyertünk egy játékost a szezon hátralévő részére – mondta utóbbiról a lefújás után Zdravko Zovko edző, akik közel ötven perc játéklehetőséget adott a fiatal játékosnak.

A franciák öt perccel a lefújás előtt érték utol tudták a felforgatott, vélhetően el is fáradt Siófokot (25-25), majd örült végjáték kezdődött, melyet a sérülést szenvedő Jezic nélkül kellett megvívniuk, aki helyett Hársfalvi lett a beálló. Ezt is megoldották. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban egy perccel a vége előtt (28-29) a győzelemért támadhattak Laposék, ám labdát vesztettek, így – az utoljára a harminchatodik percben vezető – franciák előtt is felcsillant a győzelem esélye, aminek kiharcolására negyven másodpercük maradt. Nem sikerült sikerest támadást vezetniük, sőt a lengyel játékvezetők elvették a labdát tőlük néhány másodperccel a vége előtt, amit Rizo Gomez nem adott azonnal oda Aoustinnak és ezért az új szabály szerint neki piros lap, a siófokiaknak pedig büntető járt. Ez utóbbit Tóth Gabriella magabiztosan belőtte, megnyerve ezzel ezt a csoportmeccset a somogyiaknak.

Horacek második félidőben öt gólt jegyzett, akinek ezzel hatalmas szerepe volt a győzelemben, ahogy Tóth Gabriella négy találatának, melyből kettő büntetőből érkezett és az egyik ugye a meccset is eldöntötte! Szikorát is ki kell emelni, aki a szünet utáni harminc percet hét védéssel zárta, közte egy Lacrabere büntető hárítással. A másik oldalon Bouktit jelentett megoldhatatlan feladatot, a második félidei hét góljának volt köszönhető, hogy ez végül egy végletekig kiélezett mérkőzés lett.

 

Európa Liga, D csoport, hatodik forduló:

Siófok KC – Fleury Loriet Handball (francia) 29-28 (13-13)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, zárt kapuk. Vezette: Lidacka, Lesiak (lengyelek).

SKC: Szikora – Böhme 4, Kiss N., Jezic 4, Tóth G. 9(4), Horacek 4, Hársfalvi 2. Csere: Lapos 1, Such 2, Aoustin 2. Edző: Zdravko Zovko.

Fleury: Dias Moreschi – Dapina 1, Lacrabere 2(1), Guialo 5(1), Ondono 6, Técher 2, Wajoka 2. Csere: Toubissa (kapus), Rizo Gomez 2, Vidak, Uscinowicz, Bouktit 8. Edző: Cassan Christophe.

Kiállítások: 2, illetve 10(4) perc.

Hétméteresek: 4/4(2/2), illetve 3/2(1/1).

Piros lap: Rizo Gomez 60. perc.

 

A csoport másik mérkőzésén:

H. C Dunarea Braila (román) – Kuban Krasnodar (orosz) 36-32 (17-13).

 

A csoport végeredménye:

1. Siófok KC 11 pont.

2. Dunarea Braila 7 pont.

3. Kuban Krasnodar 6 pont.

4. Felury Loriet 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában