kosárlabda

2021.02.15. 08:01

Száz pont fölé jutottak a serdülő fiúk

A legerősebb csapatokat felvonultató csoportban, Pécsen a PVSK-csarnokban folytatta szereplését a Kaposvári Sportközpont és Sport­iskola serdülő B együttese.

Kun Z.

U14-es serdülő kosárlabda-bajnokság, Dél-nyugat régió – 2. forduló, A csoport:

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola B–Kozármisleny SE 105–71 (30–12, 32–15, 21–16, 22–28)

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola B: Nagy B. (18), Sághy T. (16), Hegedűs B. (15), Németh Á. (14), Kreka B. (12), Vajda B. (10), Hevér Á. (10), Szvath M. (6), Németh Á. (4), Halmai G. (-), Gáspár B. (-). Edző: Dross Zoltán.

A döntőben:

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola B–PVSK NKA/A 107–57

(21–15, 36–15, 21–10, 29–17)

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola B: Nagy B. (25), Kreka B. (22), Hegedűs B. (15), Sághy T. (12), Németh Á. (12), Vajda B. (7), Szvath M. (5), Hevér Á. (4), Német Á. (2), Halmai G. (1), Gáspár B. (-). Edző: Dross Zoltán.

– Az elmúlt tornák rendre csere nélküli játékai után végre tizenegy játékossal indultunk a PVSK-csarnokba – tájékoztatott Dross Zoltán, a sportiskolások edzője. – Serdülő csapatunk felkészülésébe január eleje óta fokozatosan egyre több fizikai felkészítést, kondicionális képességfejlesztést építettem be, ami meg is látszott a mérkőzéseken. Nagy Barnabás kivételével a korosztályban egy évvel fiatalabb csapatunk, mind védekezésben, mind pedig támadásban az ellenfelek fölé nőtt. Sok tanult taktikai elem érvényesült felállt és rendezetlen védelem ellen.

Junior kosárlabda-bajnokság rájátszás, piros csoport:

Debreceni KA-Kaposvári Sportközpont és Sportiskola 94–65

(19–24, 32–3, 23–20, 20–18)

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola: Paár M. (20/3), Cohill E. (20/6), Polotár B. (2), Antalics D. (8), Győr B. (6). Csere: Karabulut T. (3/3), Lévai A. (4), Marics H. (-), Kovács B. (2), Boda V. (-). Edző: Szőke Balázs, Fodor Dénes.

– A rájátszással folytatódtak a junior bajnokság küzdelmei, ahol elsőként a Debrecen otthonába látogattunk – kezdte beszámolóját Szőke Balázs edző. – Azzal tisztában voltunk, hogy a legjobb nyolc között már nem lesz könnyű mérkőzésünk, de ennél azért többet vártunk magunktól. Az aránylag jó első negyedet követően – ahol még próbáltuk kontroll alatt tartani a mérkőzést – érthetetlen módon összezuhantunk, és borzasztó második tíz percet produkáltunk. Nem bírtuk elviselni a hazai csapat nyomását, és futószalagon adtuk el a labdákat, amelyet természetesen könnyű ziccerekkel büntettek. Ráadásul felállt védelmünk is átjáróház volt, szörnyen lepattanóztunk. Mindössze egyetlen mezőnykosarat szereztünk, amely mindent elmond a támadójátékukról. Huszonnégy pontos hátránnyal mehettünk a nagyszünetre, ahol kértük a srácoktól, hogy maradjon meg a tartásunk a mérkőzés végéig. A második félidőre picit összeszedtük magunkat, bár így is rengeteget hibáztunk, de próbált mindenki küzdeni, harcolni és a körülményekhez képest megfelelően lehoztuk a két negyedet. A továbbiakban sokkal nagyobb tűzzel, és elszántsággal kell majd küzdenünk, ha méltó ellenfelei szeretnénk lenni a felső házban játszó csapatoknak.

Fotóillusztráció: Kasi/facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában