Atlétika

2021.03.25. 08:26

Bajnoki ezüstérmet ért Hajdu Boróka remek felkészülése

Befejeződtek a fedett pályás bajnokságok atlétikában, sőt már szabadtéren is versenyeztek a dobók a különböző korosztályokban a bajnoki címekért. A viadalokon helytálltak a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, valamint a szintén kaposvári Favorit AC ifjú atlétái.

Kun Z.

– Az U16-os korosztályban a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola atlétái álltak rajthoz – tájékoztatta lapunkat Dovigyel Csaba edző. – A leány súlylökők mezőnyében ott volt Hajdu Boróka is, aki megnyerte a tavalyi U14-es országos bajnokságot. A fiatal atléta idén már egy korosztállyal feljebb indult harcba a bajnoki dobogóért. A felkészülési versenyek jól sikerültek, hiszen az új, immár nehezebb súlygolyóval is többször került 12 méter fölé, ami a fedett pályás szezon célja volt számára. A bajnokság is jól kezdődött, az első sorozatban 12,56 méterrel indítva, ráijesztve esélyesebb ellenfelére. A második sorozatban még egy centit sikerült is javítani, így magabiztosan vezetett egészen az utolsó, hatodik sorozatig. Ekkor ellenfele hatalmasat javítva letaszította az első helyről, és Boróka már nem tudott javítani, így maradt az ezüstérem.

A futószámokban Magyar Alexandra képviselte a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola színeit.

– Hatvan méteren tíz futamban hetvenketten (!) álltak rajthoz – folytatta beszámolóját Dovigyel Csaba. – A kaposvári futó a hatodik futamban állt rajthoz, és nagyszerű teljesítménnyel, új egyéni csúccsal került a döntőbe. A fináléban sajnos nem tudta megismételni az előfutamban nyújtott, nagyon jó futását, és végül a szoros versenyben a hetedik helyen ért célba. Ötösugrásban Boros Dorka az utolsó sorozatig versenyben volt a harminchat (!) indulóval a nyolcas döntőbe jutásért. Végül mindössze hét centivel lemaradt a döntőről, de kilencedik helye és nagyszerű egyéni csúcsa is szép eredmény. Az U20-as bajnokságon Favorit AC atlétái álltak rajthoz, több-kevesebb sikerrel. A legjobb eredményt Horváth Csenge érte el, aki hármasugrásban idei legjobbjával 5. lett. Klubtársa, Balassa Andrea is beverekedte magát a hármasugrás döntőjébe, ahol végül 8. lett. A távolugrás döntőjében is találkozhattunk Horváth Csengével, aki végül a hetedik legnagyobbat ugrotta a mezőnyben.

Szabadtéren a téli dobó országos bajnokságon Hajdu Boróka indult az U16-os mezőnyben diszkoszvetésben. Első, nagyon jól sikerült dobásánál kilépett, ez rányomta a bélyegét a folytatásra. Félve az érvénytelen dobástól, visszafogottan is egyéni csúcsot dobva, ezúttal lemaradt a dobogóról, és végül az ötödik helyen végzett.

A Magyar Atlétikai Szövetség honlapja szerint a 2021-es versenyévre módosultak az utánpótlás-korosztályok annak érdekében, hogy egységes és átlátható rendszer szülessen. Ez alól a Sport XXI program korosztályai sem jelentenek kivételt. A 2010–2011-ben született gyerekek alkotják a Sport XXI program U12 elnevezésű korosztályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában