RÖPLABDA

2021.03.25. 08:30

Előnyt jelent a diadal a Finonak

A Fino-Kaposvár és a Bp. MAFC-BME is hozta (hatalmas, ötjátszmás csatában) a hazai meccsét a férfiröplabda-bajnoki elődöntőben. A csütörtökön 18 órakor kezdődő harmadik felvonás nagy kérdése, hogy folytatódik-e a hagyomány.

Fenyő Gábor

Ruben Wolochin

Mind a bajnoki alapszakaszban, mind pedig az elődöntőben az argentin Ruben Wolochin, Demeter András György edződuó által trenírozott Fino-Kaposvár társulata, és a pár éve még kaposvári színekben játszott ifjabb Nagy Péter, Pápai Péter edzőpáros vezette Bp. MAFC-BME alakulata is behúzta az egymás elleni hazai fellépéseit.

A bajnoki elődöntő harmadik somogyi felvonásának óriási a tétje, hiszen amelyik csapat csütörtökön este a Kaposvár Arénában nyer, az hatalmas lépést tesz a bajnoki döntő felé. Ráadásul nem lesz kellő idő a frissítésre, hiszen a két együttes rá két napra, szombaton, ugyancsak 18 órakor a fővárosban ismét egymásnak feszül. Ha még ekkor sem dől el a döntőbe jutás, akkor a két csapat április első napján, vagyis a jövő héten csütörtökön 18 órakor ismét összecsap majd egymással a Kaposvár Arénában.

– Ha mindenki odateszi magát a pályán, s száz százalékot – vagy még annál is többet – ad ki magából, akkor össze kell jönnie a döntőnek – mondta Vitalij Melnikov, aki tavaly nyáron érkezett Oroszországból a Fino-Kaposvár csapatához, s a budapesti Magyar Kupa-döntő, illetve a második, szintén fővárosi bajnoki elődöntő legtermékenyebb kaposvári játékosa volt. – Nem foglalkozom azzal, hogy én voltam a csapatom pontkirálya. Sokkal inkább érdekel a jelen és a jövő. Na persze nem lenne baj, ha a többi meccsen is ilyen eredményes tudnék lenni, de ehhez kellenek a többiek, a csapattársaim. Szóval verhető a MAFC-BME, s ugyanez igaz a szombat esti budapesti, negyedik összecsapásra is.

Bár a másik elődöntő, a Bp. LV Sport Pénzügyőr SE–Vegyész RC Kazincbarcika párharc két nappal később kezdődött, mégis jó esély van rá, hogy ott előbb eldőljön a döntős csapat kiléte. A Pénzügy­őr ugyanis – miután az első hazai meccsén nagy csatában 3–2-re nyert – a barcikai visszavágón sima 3–0 (20, 22, 17) arányban tudta legyőzni a Vegyészt, s pénteken este újra hazai pályán már bebiztosíthatja helyét a fináléban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában