röplabda

2021.04.02. 14:45

Elkezdődik a kupapárharc a Pénzügyőr otthonában

Húsvétvasárnap 19 órakor a fővárosban elrajtol az egyik fél három győzelméig tartó férfi röplabda bajnoki döntő. Ugyanaz a két csapat találkozik, mint az idei Magyar Kupa döntőben: azaz a kupát védő Bp. LV Sport Pénzügyőr SE együttese a rekordbajnok Fino-Kaposvár alakulatával csap majd össze.

Fenyő Gábor

Az aranymeccsek csütörtökön folytatódnak a Kaposvár Arénában 17.15 órakor, majd ismét Budapestre költöznek a csapatok, ahol vasárnap szintén 19 órakor feszülnek újra egymásnak a küzdő felek. Ha ez nem lesz elég, akkor a két társaság ismét összecsap egymással április 13-én, kedden 18 órakor, s ha netán még ennyi sem elegendő, akkor a mindent eldöntő ötödik, utolsó összecsapást ismét a fővárosban rendezik 17-én, szombaton ugyancsak 19 órakor. A bronzéremért a korábban háromszor is a harmadik helyen zárt Bp. MAFC-BME és a korábbi ötszörös bajnok és háromszoros Magyar Kupa-győztes Vegyész RC Kazincbarcika csap majd össze egymással, s a fővárosban kezdődik a párharc.

Ruben Wolochin, a Fino-Kaposvár argentin származású edzője két éve érkezett a somogyi megyeszékhelyre, s első évében bemutatkozásként bronzérmet szerzett csapatával a Magyar Kupában. A bajnokságban nem osztottak akkor érmeket, mivel a koronavírus-járvány miatt félbe kellett szakítani. Idén az alapcélokat teljesítette a csapat, hiszen a Magyar Kupa végjátékában, majd a bajnoki döntőben is biztosította a helyét.

– Az elveszített kupadöntő ellenére akkor megdicsértem a játékosaimat. Tisztában vagyunk azzal, hogy most is a Pénzügyőr a favorit, de azon vagyunk, hogy meglepjük őket – mondta Ruben Wolochin.

– Egyszerű a képlet: játszani kell! Ha netán nyerni tudnánk az első meccsen Budapesten, s a második hazait is behúznánk, akkor bajnokok lehetünk, de még akkor sem lefutott a döntő – tette hozzá Demeter András György, aki Ruben Wolochin munkáját segíti.

Kaposvári röpistörténet

Pontosan három évtizede játszhatott először bajnoki döntőt a Fino-Kaposvár, illetve előde(i). Összesen 18 alkalommal feszíthettek büszkén a dobogó tetején – 14 alkalommal (1992, 1994, 1997, 1999–2000, majd 2007–2013 és 2015–2016) – begyűjtötték a bajnoki címért járó díszes trófea mellé a Magyar Kupa serleget is. Utoljára 2017-ben ünnepelhettünk bajnokságot, az utolsó bajnoki finálét pedig 2018-ban játszottuk. Összesen eddig 25 aranycsatában voltunk érdekeltek, vagyis hét alkalommal ezüst jutott.

A Fino-Kaposvár játékosai közül korábban már öten is ünnepelhettek bajnoki elsőséget. Annak idején Bozóki Bence és Bögöly Gábor négy alkalommal is bajnoki címet szerzett, az ugyancsak saját nevelésű Keen Cameron háromszor, míg Kiss Máté és Kalmár Ákos egyszer volt bajnok. Ők egyébként valamennyien – Horváth Kristóffal együtt – a magyar válogatott keret tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában