Amerikai foci

2021.04.30. 11:27

A Fehérvár csapatát fogadják a kaposváriak az amerikai futball bajnokságban

A Fehérvár Enthroners II. csapatát fogadja a Kaposvár-Taszár Hornets a Redda-Futár Divízió II.-es amerikai futball bajnokság első fordulójában. A tojáslabdát vasárnap 15 órakor indítják négy negyedes útjára a csapatok a taszári Darászfészekben.

Klein Péter

Egy év kihagyás után ismét beköltözhet a meccsdrukk a Darászfészekbe. A Kaposvár-Taszár Hornets csapatára, amely rengeteget készült az elmúlt időszakban újra bajnoki mérkőzés vár, amely elé nagy izgalommal és várakozással tekintenek a játékosok és a szakmai stáb.

– A srácok nagyon izgulnak, ez már az edzéseken is érezhető volt – nyilatkozta Lugosvölgyi György, a Kaposvár-Taszár Hornets elnöke. – Az ellenfélben hat játékos játszik majd vissza az első, HFL-ben szereplő csapatból, így vannak félelmeink a mérkőzéssel kapcsolatban. A helyzet azonban lényegesen jobb, mint három héttel ezelőtt, de még mindig nem vagyunk száz százalékban készen a bajnokágra. Ennek ellenére nagyon bizakodunk, hiszen több játékos szerint is ez a csapat sokkal jobb, mint a két évvel ezelőtti.

A Kaposvár-Taszár Hornets kerete jócskán átalakult a 2019-es évhez képest. A jelenleg 34 versenyengedéllyel rendelkező játékos közül 18 még nem játszott nagypályán, de a Darazsak nagyon ügyesek, lelkesek és tanulékonyak, így nem kell őket félteni az előttük álló kihívásoktól. Az új igazolások közül azonban páran kellő tapasztalattal rendelkeznek. Köztük az új irányító, Pelbát Levente is, aki Cowbellsben játszott korábban, s a Divízió I. bajnokság MVP szavazásán csak centikkel maradt le az első helyről. A kaposvári születésű Zsig Máté is visszatért a Hornetshez, mivel a Budapest Eagles nem indult el a bajnokságban. A védelmet pedig Ábrahám Róbert koordinálja majd, aki korábban éppen az aktuális ellenfelet, az Enthronerst erősítette.

A szurkolókat is várják a Darazsak az első mérkőzésükre, amely védettségi igazolvány és személyi igazolvány felmutatása mellett ingyenesen megtekinthető. A taszári pálya pedig remek állapotban várja a csapatokat, de, ahogy Lugosvölgyi Györgytől megtudtuk a szabványos kapuk az ígéretek ellenére továbbra sem érkeztek meg az országba, így ezen a mérkőzésen még a régi, de felújított kapukat vehetik célba a rúgójátékosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában