KOSÁRLABDa

2021.04.22. 08:13

A legjobb nyolc közé jutás a sportiskolás kosárlabdázók célja

Dombóváron rendezték a Kiemelt Junior Bajnokság újabb rájátszás mérkőzését a Piros csoportban. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola együttese három ponttal kapott ki a Debreceni Kosárlabda Akadémia csapatától.

Kun Z.

– Annak ellenére, hogy Debrecenben 29 pontos vereséget szenvedtünk, szerettünk volna egy jó, ki-ki mérkőzést játszani – tájékoztatott Szőke Balázs edző. – Mindenkitől 100 százszázalékos hozzáállást vártam, maximális koncentrációt. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Nagyon jó volt mindenkinek a hozzáállása, együtt voltunk a pályán és a kispadon egyaránt. A támadójátékunk rendben volt, erre lehet építeni, voltak extráink. A védekezés során azonban sokat hibáztunk. Kielemezzük ezeket a szituációkat és tanulni fogunk belőlük. Sajnos, a debreceni csapat legjobb játékosát nem tudtuk megállítani, aki egymaga 42 pontot szerzett, közte 10 triplával. A mérkőzés végén labdánk volt a győzelemhez, de nem tudtunk élni a lehetőséggel.

Kiemelt Junior Bajnokság újabb rájátszás – Piros csoport:

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola–Debreceni KA 88–91

(24–29, 25-24, 16-17, 23-21)

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola: Paár Márk (26/3), Vajda Levente (-), Cohill Eric (29), Antalics Dániel (7), Győr Bálint (15/3). Csere: Polotár Balázs (11/6), Lévai András (-), Karabulut Tunahan (-), Kovács Barna (-), Boda Vince (-). Edzők: Szőke Balázs, Fodor Dénes.

Székesfehérváron, az Alba Regia Csarnok adott otthont a Hat város tornája elnevezésű U12-es korosztályú sorozat harmadik tornájának.

– A Szombathelyi Ifjú Sólymokkal játszottunk, mivel a rendező csapat nem tudott kiállni, ezért csak egy meccsen léptünk pályára – tájékoztatott Dross Zoltán, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola edzője. – A mérkőzés elején nehezen találtuk a játékunkat, de az első negyed végére sikerült kisebb előnyt szereznünk. A második negyedben sokkal jobban védekeztünk, és az egy-egy játékunk ellen nem volt ellenszere a szombathelyieknek. A második félidőben már felszabadultan, sokszor látványosan kosárlabdáztunk és nagy arányú győzelmet arattunk. Ezzel a mérkőzéssel már a vasárnapi régiódöntőre készültünk, ahol az ország legjobb nyolc csapata közé kerülhetünk.

Hat város tornája U12-es kosárlabda-sorozat

harmadik forduló:

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola A–Szombathelyi Ifjú Sólymok 111–55 (26–19, 30–9, 37–16, 18–11)

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola A: Dross Máté (30), Dénes Loránd (20), Fehér Bende (15), Karsai Dávid (14), Kis Milán (12), Bekker Barnabás (8), Bakai Barnabás (8), Francsics Tamás (2), Gáspár Benedek (2), Hász Mátyás (-). Edző: Dross Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában