labdarúgás

2021.04.17. 08:44

A listavezető ellen játszik hazai pályán a Rákóczi FC

Az éllovas Vasas FC-t fogadja a Kaposvári Rákóczi FC a Merkantil Bank Liga NB II. 33. fordulójában. A vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapáson szerezhető három ponttal a fővárosi piros-kékek a bajnoki címhez, míg a somogyiak a bentmaradáshoz kerülhetnek közelebb.

Klein Péter

A mérkőzés végén azonban csak egyik fél örülhet majd, s a papírforma Vasas győzelmet jósol. Az angyalföldiek három győztes mérkőzéssel a hátuk mögött érkeznek, míg a kaposváriak hét meccse nem nyertek. Egyszer azonban minden sorozat megszakad.

– Amióta a csapatnál vagyok a legjobb játékunkat pont a Vasas ellen nyújtottuk – mondta Várhidi Péter, a Rákóczi FC vezetőedzője. – Az egy nagyon kiélezett, egygólos mérkőzés volt, amelyet a Vasas megérdemelten nyert meg, de egyenrangú ellenfelek voltunk. A Gyirmót után ismét egy olyan csapattal találkozunk hazai pályán, amelyik játssza a futballt, így játékban nagyobbak a lehetőségek. Ezt persze óvatosan mondom, mivel a Gyirmót ellen 60 percig nem voltunk rosszak, de az egyéni hibák eldöntötték a meccset. Ezúttal egy kicsit más jellegű mérkőzést várok. Verebes Józsefet idézve: egyszer valaki beleszalad a késbe. Lehet, hogy nem a Vasas lesz az, bár végre nekünk lehetne szerencsénk. Eddig mindig közbejött valami: rossz forma, egyéni hibák, legutóbb pedig a játékvezető nyúlt bele a mérkőzésbe. Remélem, hogy most már nekünk lesz szerencsénk, hiszen az eltiltások és a sérülések miatt hat meghatározó játékos is kiesett. Nem vitás, hogy vannak gondjaink, amik az egész tavasz során elkísérnek minket.

A 17. helyen, a kiesőzónától egy pontra álló kaposváriak a sérültek mellett a legutóbbi fordulóban kiállított Zsira Martinra, illetve az ötödik sárga lapját begyűjtő csapatkapitányra, Ur Lászlóra nem számíthat a Vasas ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában