RÖPLABDA

2021.04.17. 19:51

Diamant: az utolsó csata következik a Vasas ellen

Vasárnap véget ér a bronz párbaj, aki megnyeri az ötödik mérkőzést, az veheti át az érmeket a lefújás után. 18 órai kezdettel ötödször is összecsap egymással az 1. MCM-Diamant Kaposvár és a Vasas Óbuda női röplabdacsapat az Arénában.

Molnár Gábor

Egészen izgalmasan alakult a harmadik helyért kiírt csata a női Extraligában. Az alapszakasz-harmadik Diamant az első meccset magabiztosan nyerte hazai pályán, aztán a lehető legszorosabb szettek végén 3:1 arányban felülkerekedett a Vasas. A harmadik találkozón a fővárosiak a somogyiak otthonában győztek, csütörtök este viszont ellentmondást nem tűrően játszott és három szettben diadalmaskodott a Kaposvár a Folyondár utcában. Az előzmények ismeretében lehetetlen megjósolni, mi lesz a vasárnap esti ötödik meccs végeredménye.

– Gratulálok a Kaposváriak! Ellenfelünk kiválóan megszervezte a blokk-védekezését, mi pedig nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, mint a második és a harmadik mérkőzésen. Elnézést kérek szurkolóinktól a mai játék miatt – értékelt a Vasas lengyel szakvezetője, Jakub Gluszak.

– Mindent megtettünk azért, hogy ne legyen vége ezen az estén a párharcnak. Nagyon mélyről merítettünk energiát erre a találkozóra. Erős koncentrációval és fegyelemmel játszottunk az elejétől a végéig összegzett Szasa Nedeljkovics, a Diamant mestere.

A két csapat egyébként ebben az évadban már nyolc alkalommal találkozott egymással, és mindent egybevetve a kaposváriak állnak jobban, hiszen a Magyar Kupában sikerült elbúcsúztatni a negyeddöntőben a nagy riválist. A csütörtök este, magabiztos győzelem és a hazai pálya előnye mindenképpen a Diamant felé billenti a mérleg nyelvét, és nagy valószínűséggel az is sokat segít majd, ha a lányok lelkesen, magabiztosan és pontosan kezdik majd el a szezon legutolsó összecsapását.

A kaposvári lányok a négy közé jutással már teljesítették az idei célkitűzésüket, és a Challenge Kupában, valamint a Magyar Kupában elért harmadik hely után egy bajnoki bronzéremmel megkoronázhatják az egész éves, kiemelkedő szereplésüket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában