RÖPLABDA

2021.04.06. 19:43

Egy lépéssel közelebb a bronzéremhez a Diamant

Megnyerte az egyik fél harmadik sikeréig tartó női röplabda Extraliga bronzcsatájának első felvonását hazai pályán az 1. MCM-Diamant Kaposvár a Vasas Óbuda ellen, így 1–0-ra vezet a párharcban.

Molnár Gábor

Elkezdődött az egyik fél harmadik sikeréig tartó bronzpárbaj a női röplabda Extraligában; az első meccset az 1. MCM-Diamant KNRC otthonában, a Kaposvár Arénában rendezték, mivel őket segítette a pályaelőny, az ellenfél pedig a Vasas Óbuda volt. A somogyiak ebben a szezonban már két dobogós helyezéssel is büszkélkedhettek, hiszen a Magyar Kupában a képzeletbeli dobogó legalsó fokára állhattak, s mint utóbb kiderült, a nemzetközi porondon, azaz a Challenge-kupában nemcsak az első és a második, hanem a harmadik helyezettet is díjazták, s mivel a somogyi lányok az elődöntőbe jutottak, így ebben a kiírásban is kiérdemelték a bronzérmet.

Immár hivatalos, hogy a szezonban már nem lép pályára a somogyiak azerbajdzsáni válogatott centere Olena Karcsenko, akinek a térdsérülése nem javult olyan mértékben, hogy újra játékra jelentkezhetett volna. A klubvezetés már el is köszönt a sportolótól, aki a napokban hazautazott.

Az első szett első pontját ugyan még a vendégek szerezték, ám innentől azt történt a pályán, amit az ellenfelük akart. Az elején még csak pár ponttal tartott előrébb a házigazda, de fokozatosan nőtt a szakadék a két gárda között. Végül taktikus, fegyelmezett játékkal behúzta az első játékrészt a Diamant, az igazsághoz azonban is hozzátartozik, hogy a fővárosiak nem találták a ritmus, s rengeteg pontot, szám szerint tizenegy egységet ajándékoztak a pályaválasztónak.

A második játszma eleje még nagyon szoros volt, aztán a kaposváriak kiváló szervákkal elléptek ellenfelüktől, időt is kért a vendégek mestere, Jakub Gluszak, aki egyben a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya is. Kliszura bombájával már hét volt közte, a mindössze 17 esztendős Kump Alíz egy jó nyitással vétette észre magát, majd Király-Tálas Zsuzsanna pimasz ejtéssel növelte tovább csapata előnyét. Helics ütésével nőtt tíz pontra a somogyiak fórja, a hajrában aztán kiengedtek a kaposváriak, s ezzel élt a Vasas és felzárkózott két egységre, de egy Strunjak-hiba lezárta az etapot.

 

Óriási csatát hozott a harmadik játékrész, egy játékvezetői ítélet után hevesen reklamált Jakub Gluszak, aki sárga-piros lapot kapott Tillmann Gyulától, így ebben a felvonásban nem irányíthatott a kispadról. A közjáték a budapestieket zavarta meg jobban, az MCM pedig nagyon elkapta azt a bizonyos fonalat és Adela Helics vezérletével ellépett hét ponttal. A nagy óbudai feltámadás ezúttal elmaradt, így ezt a szettet is Szasa Nedeljkovics egylete nyerte, s ezzel behúzta a bronzcsata első meccsét.

Jól játszottak a somogyi a lányok a mérkőzésen, a legeredményesebb játékos címet ezúttal Helics érdemelte ki, de Szara Kliszura és Tatja Matics is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Ahogy a két center, Bodovics Hanna és az egyre jobb formába lendülő Kump Alíz is rengeteget tett hozzá a győzelemhez. A kapitány, Király-Tálas Zsuzsanna remekül forgatta az együttes, Szpin Renáta pedig hangyaszorgalommal gyűjtögette össze a lecsorgó labdákat. Igazi csapatmunka eredménye volt ez a diadal, a folytatás pénteken 18 órakor Budapesten, a Folyondár utcában lesz.

1. MCM-Diamant Kaposvár–Vasas Óbuda 3–0 (15, 22, 18)

Kaposvár Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Tillmann Gy., Horváth M.

1. MCM-Diamant Kaposvár: Király-Tálas (2), Matics (9), Bodovics (6), Helics (14), Kliszura (12), Kump (8). Csere: Szpin (libero), Kalmár V. (-), Szedmák R. (-), Szűcs K. (2). Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics. Násodedző: Böcz Dávid.

Vasas Óbuda: Török (6), Strunjak (8), Fábián (-), Zernovic (2), Giota (8), Gamma (7). Csere: Juhár (libero), Caliskan (5), Kiss G. (6), Takács D. (-), Windisch (-). Vezetőedző: Jakub Gluszak. Másodedző: Krystian Pachlinski.

Sárga-piros lap: Jakub Gluszak a harmadik szettben.

1. játszma: 2–1, 4–3, 8–5, 10–7, 11–9, 13–9, 15–9, 17–10, 19–11, 20–12, 23–15, 25–15 – 22 perc.

2. játszma: 2–0, 2–2, 4–4, 7–4, 8–6, 11–6, 13–6, 14–7, 17–9, 19–9, 21–10, 23–12, 23–15, 24–22, 25–22 – 26 perc.

3. játszma: 1–2, 3–3, 5–4, 7–4, 9–6, 10–7, 12–8, 14–9, 15–10, 17–10, 18–11, 20–13, 23–17, 25–18 – 26 perc perc.

Az egyik együttes harmadik győzelméig tartó párharc állása 1–0 a kaposváriak javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában