kézilabda

2021.04.02. 21:36

Fél lábbal már négy között vab a Siófok KC

Hattal nyerte az Európa Liga négyes döntőért rendezett párharc első mérkőzését a Siófok KC az orosz Astrakhanochka ellen. A találkozót látva kijelenthető, a balatoniaké a jobbik együttes, melyben Tomori parádés támadójátékkal rukkolt elő, tíz lövésből kilenc gólt szerezve.

Keszthelyi Zoltán

– Ezzel tovább kell jutnunk – mondta a lefújás után Tomori Zsuzsa, aki igazi vezéregyéniség volt, az elő félidőben háromszor, a fordulás után pedig hatszor vette be az orosz kaput. Az egész együttes dicsérhető, végig koncentráltan, csapatként tették a dolgukat Zovko edző tanítványai.

Az első félidőben akadtak még problémáik, köszönhetően annak, hogy háromgólos előnnyel kezdtek a vendégek (0-3) és ezt időbe telt ledolgozni, a tizennyolcadik percben vezettek például első alkalommal (9-8). A szünetben is még „csak” kettővel mentek, mert Zelenkova után Malashenko is elkapta támadásban azt a bizonyos fonalat.

A szünetet követően viszont már esélyük sem volt egy szoros eredményre ugyanis Szikora az első félidei négy védés után a másodikban lehúzta a rolót összesen tizenegy hárítást bemutatva. Ebből aztán elől jöttek a könnyű gólok. Tomori és Jezic ebben a félidőben hat, illetve négy találatot jegyzett, míg a másik oldalon Nikitina, Zelenkova kettős próbálta velük tartani a lépést sikertelenül, hisz csak három-háromig jutottak.

A huszonhat kapott gól nem rossz teljesítmény, dicséri a védekezést, melynek minőségét az is jól szemlélteti, hogy a legutóbbi Európa-bajnokság All-Star csapatába beválasztott horvát Debelic ezúttal szinte megjátszhatatlan volt és ennek bizony nagy szerepe volt a hatgólos sikerben.

A két klub vasárnap, 16 órakor újra összecsap egymással, ám vélhetően ez az „odavágó” már kellően elvette a vendégek kedvét a folytatástól.

Astrakhanochka – Siófok KC 26-32 (14-16)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, zárt kapuk. Vezette: Doru Manea, Radu Iliescu (románok).

SKC: Szikora – Böhme 2, Kiss N. 4, Niombla 4(2), Jezic 7, Tomori 9, Hársfalvi 4. Csere: Mazák-Németh, Tóth G. 1, Such 1, Horacek 1. Edző: Zdravko Zovko.

Astrakhanochka: Anoshkina – Levchenko, Zelenkova 7, Nikitina 4, Debelic, Yezhykava 2, Samokhina 5(2). Csere: Riabtseva (kapus), Korneeva 2(1), Malashenko 3, Fanina 2, Stelmakh 1.Edző: Djonovic Vlatko.

Kiállítások: 6(6), illetve 2(2) perc.

Hétméteresek: 4/3(3/2), illetve 3/2(3/2)

Ezek is érdekelhetik