KÉZILABDA

2021.04.19. 08:21

Szűken nyert a Csurgói KK az Orosháza otthonában

A vártnál sokkal nehezebben, de az utolsó percekben sikerült megszereznie zsinórban az ötödik győzelmét a Csurgói KK csapatának az Orosháza otthonában a férfi kézilabda NB I. 20. fordulójában. A hazaiak hatalmasat küzdöttek, többször vezettek, de a végjáték a csurgóiaknak kedvezett.

Huszár Hajnalka

Fotó: NYARI FANNY PHOTO

A vendégeknél Vazsics, míg a hazaiaknál Peskov kezdte meg a gólgyártást, majd a vendégek percei következtek, és úgy tűnt, igazolódik a papírforma. De az Orosháza nem adta könnyen magát, és a gyors egyenlítés után Döme góljával a vezetést is átvette. A 20. percnél már négy találattal vezetett a hazai gárda, és Toskic mester ki is kérte az első idejét. Ezután az Orosháza kettős emberhátrányba került, de a csurgói egylet csak egy gólt szerzett, valójában nem sokkal került közelebb a hazaiakhoz. A félidőt két találattal az Orosháza hozta, így előnyről várhatta a folytatást.

A második játékrészt hatalmas lendülettel kezdte a CSKK, és nagyon hamar ki is egyenlített, majd a vezetést is átvette. Az Orosháza azonban oroszlánként küzdött és Tóth Károly góljával ismét egalizált. Innen sokáig nem bírtak egymással a felek, de ehhez kellettek Pallag fantasztikus védései és az, hogy elöl Krszman­csics biztos kézzel értékesítette a találatokat. Bár a vezetés ekkor már a vendégeknél volt, de a hazaiak hatalmasat játszottak, és ismét egy gólra zárkóztak. A végjáték utolsó pillanatában Hanusz találata tette fel az i-re a pontot, és így hozta el a bajnoki pontokat Orosházáról.

Orosházi FKSE-Linamar–Csurgói KK 27–29 (15–13)

Orosháza, zárt kapuk mögött. V.: Rontó, Szanyi.

OrosházA: Özmusul – Pásztor M. 2, Peskov 8, Tóth K. 6, Bella 1, Döme 5, Usal 3. Csere: Majdán (kapus), Sakic, Lászlai 2, Kancel. Edző: Ratko Djurkovics.

Csurgói KK: Tatai – Vaszics 5, Krecic 2, Vasvári, Borsos 6, A. Kovacevic 1, Hanusz 3. Csere: Pallag (kapus), Krszmancsics 8 (4), Szeitl E. 1, Gábor M. 1, Popovics, Kerkovits 2. Edző: Alem Toszkics.

Kiállítások: 16, illetve 14 perc. Hétméteresek: –, illetve 5/4.

Ratko Djurkovics: – Sajnálom, hogy nem tudtunk pontot szerezni, pedig nagyon közel álltunk hozzá. Nagy volt a harc, nagyot játszottunk, de ez nem volt elég a győzelemhez. Sajnos a végén nem volt szerencsénk, viszont azt megmutattuk, hogy van tűz a csapatunkban.

Alem Toszkics: – Lebecsültük az Orosházát, amit nem lett volna szabad, mert nagyon jól játszott az ellenfelünk, de a végén mellénk állt a sportszerencse. Sok tanulsággal szolgált a találkozó, de ebből tanulni fogunk. Rövid az idő, hiszen szerdán hazai pályán kell helytállnunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában