Amerikai foci

2021.04.21. 08:21

Szúrós ellenfél lesz a somogyi amerikaifutball-együttes

Vati Márk edző irányításával vág neki a divízió II.-es bajnokságnak a Kaposvár-Taszár Hornets. A somogyi amerikaifutball-játékosokra öt mérkőzés vár majd a harmadosztály Nyugati csoportjának alapszakaszában.

Klein Péter

Fotó: LANG ROBERT

Egy év kihagyás után ismét elindul a harmadosztályban, azaz a Redda-Futár Divízió II.-ben a Kaposvár-Taszár Hornet. A Darazsaktól rengeteg játékos távozott az elmúlt esztendőben, így egy szinte teljesen átalakult kerettel, ráadásul Vati Márk személyében új vezetőedzővel várja az alapszakasz kihívásait az együttes, amely tavaly visszalépett a pontvadászattól.

– Egyáltalán nem bánom, hogy visszaléptünk az előző szezontól, hiszen a koronavírus-járvány miatt több mérkőzést is halasztottak, sőt olyan is volt, hogy a meccsnap reggelén derült ki, hogy egy csapatba bekerült a vírus, s nem tudtak kiállni – mondta Lugosvölgyi György, a Kaposvár-Taszár Hornets elnöke. – Olyan is előfordult, hogy a fertőzésveszély miatt nem engedték be a csapatokat a pályákra, s ezen okok miatt többen is visszaléptek. A szövetség a járvány miatt őszre halasztotta a bajnokságot, de mi már korábban visszaléptünk a küzdelmektől, ugyanis egy szakadás történt az egyesületben. Ez azzal kezdődött, hogy a tizenhat pécsi játékosunk közül tíz is eligazolt a 2019-ben újjáalakult Pécs Legionershez. Ez megviselt bennünket, hiszen tíz tapasztalt játékosról beszélünk. Helyettük érkezetek újoncok, de a csapat nem úgy nézett ki, mint amelyiket pályára lehet engedni egy tapasztalt, rutinos focistákból álló divízió II.-es gárda ellen. Így már az előző év januárban érdeklődtem a szövetségnél, hogy mivel jár, ha visszalépünk. Ezt azonban nem tudattam a csapattal, hiszen az illúzióromboló lett volna. A hónap végén Gálos Bálint, az akkori edzőnk is távozott, s vele együtt a hat pécsi, illetve több kaposvári játékos is, akik ragaszkodtak az edző személyéhez. Ekkor még tettem egy utolsó próbálkozást: megpróbáltam összeszedni a régi Golden Foxos játékosokat. Vati Márk, a korábbi kiváló irányító csatlakozott is hozzánk, mint játékos-edző, de úgy döntöttünk, hogy lemondjuk az indulást.

Hornets együttesét nem sok veszteség érte abból kifolyólag, hogy visszalépett az előző, a járvány miatt igen zavarosra sikerült bajnokságtól. A Darazsaknak, akik időközben Taszárra költöztek, így még több idejük maradt az új vezetőedző által kitalált játékok elsajátítására.

Élőben közvetíti a mérkőzéseit a Kaposvár-Taszár Hornets

– 2019 decemberében vettük fel a kapcsolatot a taszári önkormányzattal, hogy kibérelnénk az üresen álló tornacsarnokot – mondta Lugosvölgyi György. – Mivel Taszáron nincs működő sportegyesület, így a korábbi labdarúgópályát is birtokba vettük, s itt szeretnénk kialakítani az ország második szabványos, 120 yardos, szabványméretű kapukkal ellátott amerikaifoci-pályáját. Sajnáljuk, hogy nem Kaposváron sikerült ezt megvalósítani.

A májusban induló szezonnal kapcsolatban az elnök kifejtette, a céljuk minél több mérkőzést megnyerni, minél kevesebb sérüléssel. A keretet 36 igazolt játékos alkotja, de továbbra is tárt karokkal várják azokat akik, kipróbálnák magukat ebben a sportágban. Lugosvölgyi György hozzátette: főként a támadó falba keresnek embereket.

A Kaposvár-Taszár Hornets alapszakaszbeli programja: május 2: Kaposvár-Taszár Hornets–Fehérvár Enthroners II., május 23: Kaposvár-Taszár Hornets–Tatabánya Mustangs, május 30: Diósd Saints–Kaposvár-Taszár Hornets, június 13: Kaposvár-Taszár Hornets–Pécs Legioners, június 27: Budapest Wolves II.–Kaposvár-Taszár Hornets. A mérkőzéseket a klub élőben közvetíti majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában