KOSÁRLABDA

2021.04.17. 08:35

Visszavágna a Kaposvári KK

Negyedik mérkőzését vívja az élvonalbeli férfikosárlabda-bajnokság alsóházi rájátszásában a Kaposvári KK együttese. A szombaton 18 órakor kezdődő összecsapáson a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapata lesz a vendég a Kaposvár Arénában.

Kun Zoltán

Az alföldiekkel immár negyedszer találkoznak a somogyiak a 2020/2021-es bajnokságban. Az alapszakasz során egy-egy győzelem született mindkét oldalon. Az alsóházi rájátszásban Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban csaptak össze a csapatok. A kiélezett mérkőzésen egyetlen ponttal, 75–74-re nyertek Wittmannék. Itt az alkalom tehát, hogy visszavágjanak a kaposváriak a bosszantó vereségért, ami annál is inkább fontos lenne, mert az alapszakaszban megszerzett kilencedik helyet is elvesztették a somogyiak. A legutóbb Zalaegerszegen elszenvedett vereség után pedig jó lenne ismét begyűjteni a két pontot, hogy reális esély maradjon a célként kitűzött kilencedik hely elérésére.

Többen sérülésekkel küzdenek a kaposváriaknál, így pedig nem tud teljes csapattal készülni Nikola Lazics vezetőedző. A zalaegerszegi meccsen igaz, hogy Morris Curry visszatérhetett, ám az amerikai center, Jeff Allen nem tudta vállalni a játékot. Remélhetőleg a kecskemétiek elleni szombati találkozón már ő is ott lehet társaival a pályán.

A 9–14. helyért zajló alsóházi rájátszásban eltérő számú találkozót játszottak eddig a csapatok. A legjobb (összesítésben a kilencedik) helyen épp a most a somogyi megyeszékhelyre érkező kecskemétiek állnak. Az elmúlt fordulóban a jászberényiek ellen diadalmaskodtak saját pályájukon. Váradi Kornél vezetőedző együttese az első játékrészt kivéve magabiztos volt és végül 87–65-re győzte le a sereghajtó berényieket.

Az alföldi gárdában – csakúgy, mint a somogyiak elleni legutóbbi találkozón – a Thomas, Jaramaz, Djeraszimovics, Dramicsanyin négyes vitte a prímet. A kecskemétiek javuló formát mutatnak, hiszen legutóbbi négy találkozójukból hármat megnyertek.

Ahhoz, hogy a kaposváriak megállítsák őket, azzal a hozzáállással és tűzzel kellene pályára lépni, amellyel az alapszakasz során az erősebb játékosállományú csapatokat is sikerült legyőzni. Ha így lesz, akkor biztosan nem marad el az újabb győzelem, amely erőt adhatna a bajnoki folytatásra is.

A TIPPMIX NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság alsóházi rájátszás állása: 9. Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét (0.72), 10. Kaposvári KK (0.71), 11. Pécsi VSK-VEOLIA (0.70), 12. Oroszlányi SE Lions (0.70), 13. Zalakerámia ZTE KK (0.64), 14. Jászberényi KSE (0.54).

Az alsóházi rájátszás harmadik fordulójának programja: Zalakerámia ZTE KK–Oroszlányi SE Lions – 2021. április 17. szombat, 18 óra. Kaposvári KK–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. 2021. április 17. szombat, 18 óra. Jászberényi KSE–Pécsi VSK-VEOLIA – 2021. április 17. szombat, 18 óra.

Közben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének döntése értelmében módosult a Tippmix Férfi NB I./A csoport felsőházi rájátszásának programja is. A negyedöntő első köre 2021. április 17. szombat lesz a következők szerint: Szolnoki Olajbányász–Sopron KC.

18 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Egis Körmend. 18 óta: Naturtex-SZTE- Szedeák–Atomerőmű SE. 18 óra: DEAC–Alba Fehérvár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában