kosárlabda

2021.05.08. 20:19

Kaposvári vereséggel zárult az utolsó hazai meccs

Vereséget szenvedett utolsó hazai mérkőzésén a Kaposvári KK együttese, amely az OSE-Lions csapatát fogadta a somogyi megyeszékhelyen az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokságban.

Kun Zoltán

Mindkét csapat megfogyatkozva állt ki a szezon utolsó előtti összecsapására az alsóházi rájátszás kilencedik fordulójában. A kaposváriak ezzel a találkozóval fejezték be a hazai meccsek sorát az arénában. A somogyiaknál visszatért az amerikai Demetre Rivers, aki a pécsiek elleni találkozón elszenvedett agyrázkódása miatt hagyott ki meccseket, a túloldalon ellenben a megsérülő Anda Dávidra nem számíthatott Sebastjan Krasovec vezetőedző.

Washington szerezte meg a vezetést az első támadásból a négy amerikai kosárlabdázóval felálló Oroszlánynak, a somogyiaknál pedig Krnjajszki volt eredményes. Rivers nagy zsákolása méltán aratott tetszést a szurkolóknál, ziccerével pedig már vezettek a hazaiak. Nem tartott sokáig a somogyiak öröme, mert azonnal fordítottak az oroszlányiak. Rivers és Hendlein harcossága, valamint a jó csapatvédekezés miatt azonban nem tudott ellépni Krasovec edző együttese.

A második negyed elején egy lopott labda után Rivers zsákolt látványosan, ám a 14. percben már Lazics edzőnek kellett időt kérni, mert több támadás is pontok nélkül végződött. Röviddel ezután Rivers kapott ismét nagyot a fejére, ám ezúttal folytatni tudta a játékot. Illés jó megmozdulásai rendre újabb oroszlányi pontokat eredményeztek, a félidő pedig 37–36-os eredménnyel zárult. A szünet után Illés és Washington triplája kellett a vendégeknek ahhoz, hogy versenyben maradjanak. Néhány eladott labda miatt ismét hátrányba kerültek a hazaiak, akik 51–55-ről kezdhették a záró szakaszt. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Krnjajszki egyenlített 55–55-nél. Krasovec időkérése után a vendégek percei következtek, Abell hármasával megint változott a helyzet. A végjáték aztán az oroszlányiaknak sikerült jobban, akik megérdemelten nyertek.

Kaposvári KK–OSE Lions 59–72 (18–18, 19–18, 14–19, 8–17)

Kaposvár, Kaposvár Aréna, 200 néző. Vezette: Ádám J., Goda L., Györfy R.

Kaposvári KK: Krnjajszki (12), Miliszavljevics (11/3), Baki (3), Rivers (22/3), Hendlein (4). Csere: Bogdán (2), Plézer (5/3), Paár (-), Puska (-). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

OSE-Lions: Washington (26/6), Anderson (4), Abell (10/6), Garamvölgyi (2), Morgan (2). Csere: Illés (18/9), Bíró (5), Kucsora (5/3), Mucza (-). Vezetőedző: Sebastjan Krasovec. Szakmai igazgató: Fodor Péter.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2–5. 7. p.: 13–12. 12. p.: 23–23. 17. p.: 32–31. 23. p.: 44–40. 27. p.: 45–47. 32. p.: 53–55. 37. p.: 57–68.

Jók: Rivers, illetve Washington, Illés.

Nikola Lazics: – Gratulálok az Oroszlánynak, abszolút megérdemelt győzelmet arattak! Mi harminc percig egyenrangú ellenfél voltunk. Utolsó negyedben aztán nem megfelelő koncentrációval kosárlabdáztunk. Sokat hibáztunk, sokkal több eladott labdánk volt, mint az ellenfélnek. A csaknem komplett Oroszlánnyal szemben mi nem tudtunk játszani az egész mérkőzésen ugyan abban a ritmusban. Amikor elfáradtunk néhány buta hiba miatt könnyű pontokat szerzett az ellenfél és a megszerzett előnnyel megérdemelten nyert.

Sebastjan Krasovec: – Nagyon örülök a győzelemnek. Kemény meccs volt, nehéz itt játszani, mert jó a csapat, amely sohasem adja fel. Tudjuk, hogy két meghatározó ember is hiányzott a hazaiaknál, a végére pedig el is fáradtak. Támadásban egyik csapatnak sem volt jó napja. Nagyon meg akartuk nyerni ezt a találkozót, mert nekünk nem mindegy, hogy hányadik helyen zárjuk a szezont. Hosszú idő után szerepelünk az élvonalban és így maradt motiváció az utolsó meccsünkre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában