kosárlabda

2021.05.07. 09:52

Versenyben maradtak a kaposváriak

Szerdán, lapzártánkkal egy időben rendezték az élvonalbeli férfikosárlabda-bajnokság alsóházi rájátszásában a nyolcadik forduló mérkőzéseit.

Kun Zoltán

Fotó: L.R.

A Kaposvári KK együttese nem lépett pályára, mert a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét alakulatával egy előrehozott mérkőzésen már találkoztak a felek a Messzi István Sportcsarnokban. Akkor Morris Curry, Révész Ádám és Hock Gergő nélkül mindössze egy ponttal, 75–74-re kapott ki Nikola Lazics vezetőedző együttese az alföldi városban.

A nyolcadik forduló szerda esti meccsein két magabiztos hazai diadal született. Az alsóházi rájátszásban napról napra változó erőviszonyokról mindent elmond, hogy a Pécsre érkező jászberényieknél már sem Williams, sem pedig Coleman nem volt nevezve. A cserékhez Garrett és Brbaklics ugyan be volt írva, de már nem léptek pályára. Nem is volt meglepetés, hogy a komplett csapattal, négy külföldivel felálló baranyaiak 124–83-ra nyertek a már kiesett berényiek ellen. A másik találkozón a szintén csonka csapattal szereplő zalaegerszegiek Oroszlányba látogattak. A hazaiaknál csak a sérülés miatt már hazautazó amerikai Adrio Bai­ley hiányzott. Az oroszlányiak végül 89–56-ra győztek, és ezzel versenyben vannak a tizedik helyért.

Sebastjan Krasovec vezetőedző legénysége szombaton 18 órakor épp a rivális Kaposvári KK otthonába érkezik, így az a találkozó akár döntő is lehet a végső sorrend szempontjából.

A találkozót, csakúgy, mint a múlt szombati, Zalaegerszeg elleni összecsapást a helyszínen tekinthetik meg a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók.

Fotó: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában