LABDARÚGÁS

2021.05.17. 08:25

Nagy meglepetésre a Hetes hazai pályán legyőzte a Nagybajomot

Elmozdult a sereghajtó pozícióból a Csurgó, miután gólzáporos mérkőzésen, 5–0-ra legyőzte a Somogyjádot a Somogy megyei elsőosztályú labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában.

Molnár Gábor

Fotó: NEMETH_LEVENTE

Két nagy meglepetés is született a Somogy megyei elsőosztályú labdarúgó-bajnokság huszonnegyedik fordulójában. A Segesd az őszi első Balatonkeresztúr együttesét látta vendégül. A tópartiak már a tizenhatodik percben Horváth Dávid révén megszerezték a vezetést, ám a házigazda Juhász Dávid révén nem sokkal később kiegyenlített. Alig telt el pár perc jött az újabb keresztúri találat, ezúttal Bogdán Tamás zörgette meg a hálót. Nem sokáig örülhetett azonban Páli Norbert társulata, hiszen nem sokkal a középkezdés után Patak Bálint egyenlített. A fordulás után aztán a győzelmet is kiharcolták a Bérdi József edző vezette segesdiek, Horváth Attila ugyanis a második játékrész közepén eldöntötte a három bajnoki pont sorsát. A hazaiaknál Imrei Richárd ihletett formában védett, ahogy Bérdi József fogalmazott, kivédte a vendégjátékosok szemét.

A másik nagy meglepetést a Hetes szolgáltatta, melyhez a sokkal esélyesebb Nagybajom utazott. Nógely Péterék mindössze két cserét tudtak nevezni a meccsre, ráadásul Tánczos Róbert cserekapust egy mezőnyjátékos, nevezetesen Heizer Richárd helyére kellett beküldeni, s a hálóőr egy kis szerencsével egy gólpasszt is kioszthatott volna. A meccsen Kiss János duplázni tudott, a 16. és a 33. percben is büntetőből talált be. Az alsóházi rangadón a forduló előtt sereghajtó Csurgó az utolsó előtti Somogyjádot fogadta. A várt nagy küzdelem végül elmaradt, hiszen a dél-somogyiak ötgólos, kiütéses sikert arattak, így eggyel előrébb léptek a bajnoki tabellán.

A forduló talán legjobban várt rangadója a Balatonlelle–Kadarkút mérkőzés volt, a szinte már bajnok hazaiak számítottak a találkozó esélyeseinek, de Pandur Ádámnak is nagyon jó csapata van, s ezt ezúttal is bebizonyították. Az összecsapás végül döntetlennel ért véget, így mindkét fél egy-egy ponttal lett gazdagabb.

A Juta–Somogysárd gólfesztivált hozott, a vendégek 6–1-re nyertek, s Kuti Richárd triplázott, míg Kuti Krisztián kétszer vette be az ellenfél kapuját. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Tóth Norbertet, a hazaiak játékosedzőjét bokasérülés miatt már a negyvenedik percben le kellett cserélni. A tabi gárda is remekelt, Ladiszlai Krisztián egylete négy gólt lőve győzte le a vendég marcaliakat.

A 24. forduló eredményei

Segesd–Balatonkeresztúr 3–2 (2–2)

Segesd. V.: Godina.

Segesdi SE: Imrei R. – Keresztény G. (Cser V. a 34. percben), Horváth A. (Csimszi D. a 70. percben), Horváth M., Lakosa M., Gerlecz B., Juhász Dezső, Patak B. (Balogh B. a 85. percben), Ámon B., Csatlós D., Juhász Dávid. Vezetőedző: Bérdi József.

Balatonkeresztúr SK: Oswald D. – Bogdán T., Olti A., Bartha M., Slezák B. (Páli N. az 57. percben), Horváth M., Gelencsér A., Nagy Sz., Kozma M., Horváth D., Kovács K. (Gyenis R. a 73. percben). Vezetőedző: Páli Norbert.

Gólszerzők: Juhász Dávid a 30. percben, Patak B. a 35. percben, Horváth A. a 68. percben, illetve Horváth D. a 16. percben, Bogdán T. a 33. percben.

Az ifjúsági mérkőzésen: Segesdi SE–Balatonkeresztúr SK 0–2.

Csurgó–Somogyjád

5–0 (4–0)

Csurgó. V.: Károli.

Csurgó: Márkus Sz. – Beke Bálint (Nagy B. a 42. percben), Hadi R. (Markos P. a 25. percben), Bódis G., Boros T. (Hadi Sz. a 63. percben), Holoda M., Fábián L. (Huszka F. a 75. percben), Tóth Sz., Tóth D., Pákai G., Györgyfalvi K. Vezetőedző: Bérdi József.

Somogyjád: Tompa L. – Varga D., Dörömböző G., Domokos J. (Bogdán G. a 47. percben), Madeira-Lopes C., Horváth F., Ferencz M., Cser G., Árbogászt A., Román P., Bosnyák Á. Vezetőedző: Hanusz János.

Gólszerzők: Boros T. a 15. percben, Tóth Sz. a 36. percben, Bódis G. a 38. percben, Markos P. a 45. percben, Holoda M. a 87. percben.

Az ifjúsági mérkőzésen: Csurgó–Somogyjád 10–0.

Hetes–Nagybajom

2–0 (2–0)

Hetes. V.: Takács M.

Hetes Vikár SC: Buchenauer A. – Heizer R. (Tánczos R. a 73. percben), Keszthelyi B., Kiss J., Sólyom G., Laki O., Márton Cs., Lóki P., Prucsi M. (Simon R. a 85. percben), Horváth R., Tabi T. Vezetőedző: Nógely Péter.

AC Nagybajom: Czeferner R. – Fodor T., Kolumbán E. (Ribarics R. a 81. percben), Gergulás F. (Ábrahám R. a szünetben), Tompa I., Nemes Gy., Weimann R., Babai G., Horváth P., Pap-Tibol M. (Miskovics P. a 75. percben), Vető Á. Vezetőedző: Horváth Péter.

Gólszerző: Kiss J. 2 (a 16. percben és a 33. percben – mindkettőt büntetőből).

Kiállítva: Weimann R. a 45. percben.

Az ifjúsági mérkőzésen: Hetes Vikár SC–ACNagybajom 0–10.

Juta SE–Somogysárd SE 1–6 (1–4)

Juta. V.: Hegyi A.

Juta: Vajda K. – Dervalics S., Jovánczai I., Vadas Z., Tóth N. – Kovács R., Korcsmár I., Zentai A., Makai M. – Böjte P., Tóth N. (László T. a 40. percben). Vezetőedző: Tóth Norbert.

Somogysárd: Horváth N. – Zalivadnij P., Páger B., Orbán R., Nagy A. – Kulcsár K. (Heinczinger K. az 55. percben), Házi Á. (Németh Á. az 55. percben), Ato – Baranyai D., Kuti K., Kuti R. Vezetőedző: Weimann Gábor.

Gólszerzők: Böjte P. a 15. percben – 17. percben, illetve Kuti R. 3 (az 1. percben, a 60. percben és a 68. percben), Páger B. a 2. percben, Kuti K. 2 (a 40. percben, a 75. percben – az elsőt büntetőből).

Az ifjúsági mérkőzésen: Juta–Somogysárd 7–4.

Balatonlelle–Kadarkút 2–2 (2–1)

Balatonlelle. V.: Agócs.

Balatonlelle: Finta B. – Laczkó D., Hegedűs Gy., Hrabovszki Z., Körmendy K., Hidvégi G. (Kovács D.), Fila G., Balogh B., Benke B. (Zrínyi M.), Neubauer M., Párkányi Zs. (Pap M., Buzsáki B.) Vezetőedző: Keszei Ferenc.

Kadarkút: Strublics J. – Iván D., Simon R., Iványi B. (Nemes P. a 65. percben), Kovács K. (Tollár J. a 88. percben), Vodicska B., Ferenczi M., Balogh Á., Kampf R. (Balogh N. a 78. percben), Banicz B. (Jakabfi M. a 20. percben), Németh D. Vezetőedző: Pandur Ádám.

Gólszerzők: Balogh B. a 38. percben, Balogh Á. a 41. percben (öngól), illetve Simon R. a 28. percben, Jakabfi M. a 70. percben.

Tabi VSC–Marcali VFC

4–0 (2–0)

Tab. V.: Babos.

Tab: Pápes M. – Kleiber Z. (Ladiszlai K. a 84. percben), Naász B., Pretz G., Kiss G., Kispál P. (Kaveczki B. az 54. percben), Magas V., Kecskés B., Vida A. (Réder F. a szünetben), Tábori T., Tábori B. (Pete K. a 60. percben). Vezetőedző: Ladiszlai Krisztián.

Marcali: Harcz B. – Bojtor B., Suchmann D. (Fejes R. a 75. percben), Szegi Á., Bojtor N. (Balogh B. a szünetben), Bradics T., Varga B., Németh N., Szalai N., Czobor D., Szabó D. Vezetőedző: Fenusz László.

Gólszerzők: Tábori T. 2 ( a 4. percben és a 89. percben), Vida A. a 23. percben, Ladiszlai K. a 89. percben.

Az ifjúsági mérkőzésen: Tab–Marcali 2–6.

A Balatoni Vasas–Toponár felnőttmérkőzés elmaradt, mert a vendégek nem tudtak elutazni a találkozóra. Az ifjúságiak összecsapását végül a hazai, Balaton-parti együttes nyerte 4–1-re.

Így folytatják

A hétvégén (szombaton és vasárnap) a huszonötödik fordulóval folytatódik a Somogy megyei elsőosztályú labdarúgó-bajnokság, a mérkőzések egységesen 17 órakor kezdődnek.

Szombat: Marcali–Somogysárd, Nagybajom–Segesd, Kadarkút–Hetes.

Vasárnap: Balatonkeresztúr–Juta, Somogyjád–Balatonlelle, Toponár–Csurgó, Tab–Balatoni Vasas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában