vízilabda

2021.05.01. 22:20

Nem várt pofonnal köszönt el a Kaposvári VK

Nem tudta megszorongatni a PVSK-Mecsek Füszért csapatát a Kaposvári VK, amely így elbukta az E.ON férfi vízilabda OB I. zárófordulójában rendezett szomszédvári rangadót.

Klein Péter

Szomszédvári rangadóval zárta a szezont a Kaposvári VK, amely a Pécsi VSK-Mecsek Füszért vendégeként ugrott medencébe. A somogyiak, akárcsak ősszel, a zárófordulóban is szerették volna begyűjteni a három pontot, hogy ezzel a tizedik helyen zárják a jubileumi, tizedik első osztályban töltött szezonjukat.

Hazai oldalon is hasonlóak voltak a remények, főként úgy, hogy a találkozó előtt – egy kisebb ünnepség keretében – négy játékosát Csaba Mártont, Rakonjac Zlatkot, Barát Ferencet és Zerinváry Lórántot is elbúcsúztatta a PVSK. A megható pillanatok a pécsieket pörgették fel, akik az első negyedben négygólos előnyre tettek szert a sok hibával, nagyon pontatlanul pólózó Kaposvárral szemben. A második etapban Mijic Dávid és Horváth Ákos góljainak köszönhetően faragott hátrányán a KVK, de a védekezésben elkövetett hibákat továbbra sem tudták kiküszöbölni a vendégek, így a nagyszünetre is maradt a négygólos pécsi előny.

A fordulást követően Kolozsi Marcell centergóljával nőtt egyre magabiztosabbra a hazai csapat fórja, amitől a somogyiak kezdtek egyre igesebbé válni, s ezen az indokolatlanul őket sújtó bíró ítéletek sem segítettek. Ráadásul ezen a meccsen úgy érződött, hogy semmi sem akar összejönni számukra. A pécsiek kezében azonban szinte minden, ha nem is arannyá, de góllá változott. A harmadik etap felétől azonban a kaposváriak cserekapusa, Szilágyi Ábel elkapta a fonalat, s több jó és fontos védést is bemutatott, de ehhez nem társultak gólok, így hat góllal vezettek a hazaiak az utolsó negyedre lépve. A zárófelvonásra így már nem maradt nyitott kérdés. A PVSK csapatának minden összejött ezen a mérkőzésen, így a Kaposvári VK még csak kozmetikázni sem tudott az eredményen, s végül nem rangadóhoz méltó eredménnyel utazhatott haza a Mecsek-aljáról.

A Kaposvári VK a vereségének köszönhetően nem tudta megszerezni az áhított tizedik pozíciót, s végül a tizenkettedik helyen zárt az E.ON férfi vízilabda OB I. 2020/2021-es bajnoki kiírását.

PVSK-Mecsek Füszért–Kaposvári VK 16–9 (5–1, 4–4, 3–1, 4–3)

Pécs, Abay Uszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Várkonyi, Csizmadia.

PVSK-Mecsek Füszért: Józsa – Kolozsi (3), Zerinváry (1), Gál, Kókai (1), Rakonjac (3), Lihotzky (2). Csere: Barát (kapus), Csaba M. (3), Csorba, Reisz, Gaszt (2), Tóth-Gili, Sólyom (1). Vezetőedző: Török Viktor.

Kaposvári VK: Grieszbacher – Kovács O., Langiewicz (1), Mijic (4), Vindisch (2), Juhász-Szelei, Horváth Á. (1). Csere: Szilágyi (kapus), Kakstedter (1), ifj. Berta, Jajcinovic, Palatinus, Dobos D., Vékony Á. Szakmai igazgató: Fodor Rajmund.

Gól emberelőnyből: 9/2, illetve 15/2.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 1/1.

Kiállítva, végleg cserével: Gaszt (32. p.).

Kipontozódott: Csorba (27. p.), Reisz (28. p.), illetve ifj. Berta (21. p.), Kakstedter (26. p.).

Fodor Rajmund: – Számunkra ez a mérkőzés értékelhetetlen. Elöl mindent kihagytunk, amit csak lehet, hátul pedig egyszerű gólokat kaptunk. Az ellenfél könnyű gólokat talált, nagyrészben a játékosaim figyelmetlensége miatt. Amilyen hibákat elkövettünk az nem OB I.-es szintű. Ilyeneket már a serdülő és gyermek bajnokságban sem követnek el a játékosok. Ennek miértjére meg kell találnunk a választ. Érezhető volt, hogy a szezon utolsó meccsét játszottunk. Szerdán még sikerült feltüzelni a játékosokat, ezúttal viszont nem, így már az első negyedben tetemes előnyt adtunk az ellenfélnek. Ezúton is szeretném megköszönni a klubot segítők egész éves munkáját és a játékosoknak a tisztes helytállást, hiszen a 31 pontot csak álmainkban reméltünk a szezon előtt.

Török Viktor: – Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, főként mentálisan. Tökéletesen vízilabdáztunk, jól oldottuk meg az emberelőnyös védekezést, elöl pedig csodálatosabbnál csodálatosabb gólokat szereztünk. Surányi László kollégámnak azt mondtam az őszi mérkőzés után, amikor pontszámban megelőztek minket, hogy az nevet igazán, aki a végén nevet. Örülök, hogy ez nekünk sikerült és ezzel megszereztük a tizedik helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában