kerékpározás

2021.05.10. 16:23

Próbaképpen letekerték a Tour de Hongrie első szakaszát

A Kaposvári Kerékpáros Klub SE egyesületi edzés keretében letekerte a Tour de Hongrie május tizenkettedikei Siófok–Kaposvár közötti nyitószakaszát.

Barkóczy László

A „bejáráson” végül negyvenegy sportoló vett részt, s természetesen minden járványügyi szabályozást betartottak a túra alatt.

Szinte a teljes távot letekerték, egyedül a kaposvári körözés maradt el a lezárt autóút szakasz miatt, így összesen 154 kilométert teljesítettek az edzésen.

– Minden eddiginél erősebb mezőnyt várnak az idei Magyar Körversenyre, a viadal történetében először képviseltetik magukat ilyen nagy számban a Tour de France-ról is ismert WorldTeamek – tájékoztattak a szervezők. – Nyolc legmagasabb osztályú profi csapat indul: a holland Jumbo-Visma, az amerikai TREK-Segafredo, az ausztrál Team BikeExchange (soraiban a 2017-es Tour de Hongrie ezüstérmese, Peák Barnabás), az izraeli Israel Start-Up Nation, a német Team DSM, az ugyancsak német BORA-hansgrohe, a kazah Astana-Premier Tech és a Bahrain-Victorious.

 

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a 42. Tour de Hongrie május 12-én szerdán Siófokról rajtol. A nemzetközi mezőny a Siófok, Kaposvár, Balatonfüred, Nagykanizsa, Veszprém, Tata, Balassagyarmat, Gyöngyös-Kékestető, Budapest útvonalon öt versenynap alatt, hét megyét (Somogy, Veszprém, Zala, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és Heves), illetve tizennyolc várost (köztük két megyeszékhelyt, Kaposvárt és Veszprémet, valamint a fővárost, Budapestet) érint. Az eseményen huszonkét csapat 132 kerékpárosa állhat rajthoz.

Akit érdekel, Straván is megnézheti a távot!

 

Ezek is érdekelhetik