kézilabda

2021.05.05. 09:02

Szlovén válogatott kapust igazolt a siófoki együttes

Maja Vojnovic személyében huszonhárom éves szlovén válogatott kapust igazolt a női kézilabda NB I.-ben szereplő Siófok KC. A jelenleg a Krim Mercatorban szereplő játékos nyáron csatlakozik a klubhoz.

MW-összeállítás

Forrás: siofokkc.hu

A mezőnyjátékosokhoz hasonlóan a kapusposzt tekintetében is új felfogásban vág neki a következő szezonnak a női kézilabda NB I.-ben a Siófok KC. Maja Vojnovic személyében egy fiatal, de már Bajnokok Ligája-tapasztalattal rendelkező hálóőrt igazolt a Balaton-parti alakulat.

– Jó mentalitású, nagy munkabírású játékos, aki pályafutását tekintve képes lehet a következő szintre lépni Siófokon – fogalmazott a Siófok KC kapusedzője, Pastrovics Melinda, majd hozzátette, az elmúlt évek tapasztalatai alapján három kapussal vágnak neki a következő idénynek.

Csapó Kincső, Herceg Lili és Maja között szeretnénk egy egészséges versenyhelyzetet kialakítani, megteremtve számukra a fejlődés lehetőségét – hangsúlyozta Pastrovics Melinda a siofokkc.hu-n. – Mindhárom lány számára adott lesz a lehetőség a bizonyításra. A játékpercekért meg kell majd harcolniuk, a lehetőség a kezükben lesz, már csak élni kell vele. Én kifejezetten izgatott vagyok az előttünk álló időszakkal kapcsolatban. Sok fiatal, tehetséges játékos lesz a keretben, akiknek meg kell ugrani a következő lépcsőfokot, és be kell bizonyítaniuk, hogy egy komoly célokért küzdő klubban is meghatározóak tudnak lenni. Kapusfronton szeretnék Krasznai Juliról is szót ejtetni. Nagyon elégedettek vagyunk vele. Az NB II.-ben és az ifjúsági csapatban is rendszeresen játszani fog, és emellett a felnőtteknél is készül majd. Fontos az egyesület számára, nagy reményeket fűzünk hozzá. Fiatal kora ellenére hihetetlenül érett gondolkodású, biztos vagyok benne, hogy a jövő meghatározó játékosa lesz.

Maja Vojnovic kilencéves korában kezdett el kézilabdázni a KRKA Novo Mestóban, s kilenc esztendőt töltött el nevelőegyesületénél, majd 2018-ban úgy döntött, hogy él a lehetőséggel és csatlakozik Szlovénia legnagyobb klubjához, a Krim Mercatorhoz. A következő állomás pedig Siófok lesz.

Fotó: SKC media

Új fejezet indul

– Nagyszerű lehetőség számomra, hogy Siófokra igazolhatok, reményeim szerint itt ki fogok tudni teljesedni – nyilatkozta Maja Vojnovic az aláírást követően a Siófok KC hivatalos honlapján. – Úgy gondolom, hogy egyelőre még csak egy fiatal játékos vagyok, akinek meg kell tennie a következő lépést a karrierjében. Szeretnék fejlődni és segíteni a klubot a céljai elérésében. Azért fogok dolgozni minden nap, hogy a lehető legjobb kapussá váljak.

– A Siófok KC Magyarország legjobb csapatai közé tartozik, az elmúlt években kiemelkedő eredményeket ért el – tette hozzá a szlovén válogatott Maja Vojnovic. – Egy nagyon jó edző veszi át a csapat irányítását, akinek a vezetésével új fejezet kezdődhet a klub életében. Egyszer voltam már Siófokon a nemzeti csapattal, de nem volt lehetőségem a kirándulásra. Ezt pótolni fogom, hiszen gyönyörű a Balaton és a környéke.

Az SKC-ra nagy feladat vár a hétvégén, hiszen szombaton és vasárnap rendezik az Európa-liga négyes döntőjét Nagybányán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában