rúdsport

2021.05.18. 12:30

Világbajnokságon képviseli hazánkat a kaposvári rúdsportoló

Ezüstérmet szerzett az országos rúdsport bajnokságon, ezzel kvalifikálta magát az olaszországi világbajnokságra a kaposvári Gál Réka.

Sonline

Budapesten rendezte országos bajnokságát rúdsport, karika, hammock és silk szakágakban a Magyar Levegősportok Szövetsége. A versenyen egy somogyi sportoló is elindult. A Chameleon Poledance színeiben Gál Réka lépett színpadra női amatőr senior kategóriában. A kaposvári rúdsportoló néhány ponttal lemaradva az aranyéremről második helyet szerzett a magyar bajnokságon, ezzel kvalifikálta magát az őszi olaszországi világbajnokságra.

Mint megtudtuk nem volt egyszerű a felkészülési időszak. – Tavaly év végén már elkezdtem edzeni az idei bajnokságra, de a vírushelyzet adta bizonytalanság rányomta bélyegét a felkészülésre is, ami ennek ellenére alapvetően jól sikerült – mondta Gál Réka, akinek az idei volt harmadik magyar bajnoksága.

– A múlt évi versenyen negyedik lettem, akkor úgy döntöttem hogy idén a dobogót célzom meg – folytatta a nem mindennapi sport képviselője. – Sok kombinációt kipróbáltam a felkészülés során, hogy a koreográfiába olyan elemek és kombik kerüljenek, melyek bármikor magabiztosan mennek.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">A kaposvári Chameleon Poledance versenyzője egy kiegyensúlyozott koreográfiával készült a megmérettetésre. A gyakorlatban egyenlő arányban volt látható forgó- és fixrudas rész. – Mivel nem vagyok tornász inkább táncosabb átkötéseket használtam talajon. Rúdon pedig egyenlő arányban csináltam forgásokat, erőelemeket, dinamikus kombinációkat és hajlékonysági elemeket – mesélte Gál Réka.

A rúdsportoló azt vallja: az ember érezze jól magát az adott koreográfiában, mely a saját énjét tükrözze, mert akkor érzi jól magát a színpadon is, amit a bírák is észrevesznek és értékelnek.

Nem volt teljes az öröm azonban, mivel a gyakorlat végén egy akrobatikus elemnél lábsérülést szenvedett a kaposvári induló, igaz ebből a színpadon nem látszott semmi. A további felkészülést azonban nagyban befolyásolja majd.

 

A versenyző kiemelte: a május végi Pole Artistic Hungary versenyére a sérülése miatt célkitűzések nélkül megy majd, ezt követően pedig gőzerővel készül az őszi olaszországi világbajnokságra, mellyel egy régi álma válik valóra.

A májusi hazai versenyen egyébként még egy kaposvári duóért is szurkolhatunk, hiszen Bence-Kiss Krisztina és Szabadi Szabolcs mutat be közös gyakorlatot elit duó kategóriában, szintén a Chameleon Poledance színeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában