Labdarúgás

2021.06.23. 08:27

A Kaposvári Rákóczi csapatától a FC Ajkához igazolt Szarka Ákos

Újabb labdarúgó hagyta el a harmadosztályba kieső Kaposvári Rákóczi FC csapatát, ezúttal a remek felépítésű és gólérzékeny támadó, Szarka Ákos váltott csapatot.

Klein Péter

A 29 esztendős felvidéki csatár korábban futballozott Dunaszerdahelyen és a Slovan csapatában is mielőtt 2017-ben, első ízben Magyarországra igazolt. Hazánkban előbb az NB I.-es Diósgyőrben, majd a másodosztályú Gyirmótban szerepelt. Utóbbi csapat színeiben a 2018/2019-es szezonban tizenkilenc gólt ért el a másodosztályban, ezzel pedig holtversenyben a bajnokság második legeredményesebb játékosa lett. 2020 januárjában a dél-koreai másodosztályban szereplő Szuvon FC labdarúgója lett.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokságban három alkalommal kapott játéklehetőséget, majd 2020 júliusában felbontotta szerződését a klubbal, s a 193 centiméter magas támadó a következő szezontól már a Kaposvári Rákóczit erősítette. A bemutatkozása álomszerű volt, hiszen a somogyiak az ő két góljával verték a Budaörsöt. A folytatás sem alakult rosszul számára, azonban a március elején súlyos bokasérülést szenvedett, aminek következtében közel két hónapot kellett kihagynia. Szarka Ákos emiatt összesen 25 mérkőzésen lépett pályára a Rákóczi dresszében, melyeken kilenc találatot szerzett, amivel a másodosztályból kieső gárda második legeredményesebb labdarúgója lett. A harmadosztályba azonban nem tart a csapattal, így az NB II.-es FC Ajka együttesénél folytatja pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában