kajak-kenu

2021.06.29. 19:47

Ezüstéremmel zárta a kupadöntőt Szerafin Zsófia

Megyénk két kajak-kenu egyesülete is nyolc-nyolc versenyzővel képviseltette magát a sukorói Magyar Kupa döntőjében. A sportolók remekül teljesítettek, de közülük is kiemelkedett Szerafin Zsófia, aki olimpiai távon szerzett ezüstérmet.

Klein Péter

A Kaposvári Vízügyi SC, illetve a Siófoki Kajak-Kenu SE versenyzői is rajthoz álltak a sukorói kajak-kenu Magyar Kupa döntőjében. A somogyiak jó eredményeket értek el a 77 egyesület több mint ezer versenyzőjét felvonultató rangos viadalon, melyre regionális kupáról kvalifikálták magukat.

– Kilenc sportolónk kvalifikálta magát, de sajnos az egyik esélyes, Faludy Réka, Bori Petra párosunk nem tudott elindulni, mert Rékának begyulladt a mandulája – tudtuk meg Faludy Andrástól, a Kaposvári Vízügyi SE vezetőedzőjétől. – Réka és Petra – aki tolnai versenyző – a második helyen végzett Fadd-Domboriban, így esélyük lett volna a jó helyezésre. A régiós négyesbe emiatt Szerafin Zsófinak kellett beülnie vezérevezősként, de mivel akkor ment először a többiekkel elég döcögősre sikerült a versenyük. Egyesben viszont nagyszerűen szerepelt Szerafin Zsófi, hiszen 500 méteren, olimpiai távon a második helyen ért célba, így már fél lábbal ott van Prágában, az Olimpiai Reménységek Versenyén. A női négyesünk egy szekszárdi és egy nagykanizsai sportolóval kiegészülve is remekül teljesített. A Magyar Kupa döntője egy nagyon jó erőfelmérő volt számunka, hiszen láttuk, hogy egyesben nagyon erős a mezőny, így a csapathajók jó szereplését célozzuk meg a magyar, illetve a vidékbajnokságon is. Már el is kezdtük erre a fiatalok felkészítését.

A Magyar Kupa döntőjébe a kaposvári és a siófoki egyesületben egyaránt nyolc-nyolc versenyző jutott be különböző korosztályokba, ami bizonyítja, hogy mind a két klubnál remek utánpótlásnevelő munka zajlik.

– Edzésből érkeztünk a Magyar Kupára, hiszen inkább a hétvégi vidékbajnokságra készülünk, ahol szeretnénk minél bajnoki pontot szerezni – fogalmazott Varga Gábor, a Siófoki Kajak-Kenu SE vezetőedzője. – Az orfűi edzőtábor alapján erre jó esélyünk van. A Magyar Kupán jól teljesítettek a gyerekek egyéniben és csapatban is. A négyesünk, egy tolnai és pécsi versenyzővel kiegészülve nagyszerűen szerepelt, hiszen az előkelő ötödik helyet szerezte meg úgy, hogy szinte akkor ültek először egy hajóban.

Eredmények

Kaposvári Vízügyi SC

MK-1 U11, 2000 m, férfi: 23. Kohulák Máté Tibor. Női: 24. Tóth Filoména, 25. Kuzma Lujza.

MK-1 U12, 2000 m, férfi: 37. Schrek Tamás. Női: 27. Skiba Milla, 29. Kecskeméti Diána.

MC-1 U12, 2000 m, férfi: 12. Szerafin Mátyás.

K-1 U16, 500 m, női: 2. Szerafin Zsófia Sára.

MK4- U12 2000 m, női: 8. Skiba Mila, Kecskeméti Diána (egy szekszárdi és egy nagykanizsai versenyzővel kiegészülve).

Siófoki Kajak-Kenu SE

K-1 U13 2000 m, férfi: 19. Horváth Bendek, 33. Pataki Bence, 36. Papp Zsombor.

MK-1 U11, 2000 m, női: 14. Monostori Réka Rozi.

MK-1 U12, 2000 m, női: 8. Babos Viktória.

MK-1 U13, 2000 m, férfi: 17. Almásy Tamás, 20. Fliszár Barna. Női: 28. Karádi Kata.

MK4- U12 2000 m, női: 15. Babos Viktória (egy paksi és két tolnai versenyzővel egy hajóban).

MK-4 2000 m, férfi: 5. Almásy Tamás, Fliszár Barna (egy pécsi és egy tolnai versenyzővel kiegészülve).

Idén is táborban népszerűsítik a kajakot

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is elindította kajak-kenu táborát a Kaposvári Vízügyi SC. A hat turnusban megrendezett, napközis táborokban a szervezők az ország egyik legeredményesebb sportágát kívánják megismertetni és megszerettetni a részvevőkkel, akik emellett sárkányhajózáson és játékos vetélkedőkön vehetnek részt, ping-pong és csocsó meccseket vívhatnak egymással, és persze felfedezhetik a minden évszakban csodálatos Deseda-tavat és környéként.

– Az eszközparkot némileg fejlesztettük, így ki tudjuk szolgálni a táborozók igényeit – mondta Faludy András. – A jövőben a versenyzői eszközparkot is szeretnénk fejleszteni, több hajót vásárolnánk, de ez az egyesület életében egy nagy beruházás lenne, így még egyáltalán nem biztos, hogy sikerül megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában