LABDARÚGÁS

2021.06.15. 08:01

Hét somogyi együttes lesz az országos kupafőtáblán

Az utolsó mérkőzést is lejátszották a 2021/2022. évi MOL Magyar Kupa Somogy megyei selejtezőjében.

Molnár G.

Az előző fordulóban a Tabot büntetőkkel búcsúztató Segesd a Balatoni Vasas együttesét látta vendégül. A vendégek már a találkozó elején – Schütz Dániel révén – megszerezték a vezetést, de a hazaiak Patak Bálint találatával a harmincharmadik percben ledolgozták hátrányukat. Polgár Bálint még az első félidőben újfent vezetéshez juttatta a tóparti együttes, így 2–1-es Vasas-vezetésnél vonultak pihenőre a felek.

A fordulás után, a 78. percben büntetőhöz jutottak Bérdi József vezetőedző tanítványai, s Juhász Dezső nem is hibázott, így ismét egyenlő volt az állás. A megyei első osztályban a hetedik helyen végzett Balaton-parti együttes azonban ismét előnyhöz jutott: tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Agulanna Morris Uchenna gólt szerzett, s erre már nem jött válasz, így a vendégek nyerték meg az összecsapást.

Segesd–Balatoni Vasas 2–3 (1–2)

Segesd. V.: Balikó.

Segesdi SE: Imrei R. – Keresztény G., Horváth M., Lakosa M., Gerlecz B., Patak B., Csatlós D., Cser V., Csimszi D. (László B. a 60. percben), Imrei M. (Balogh B. a 68. percben), Juhász D. Vezetőedző: Bérdi József.

Balatoni Vasas SE: Bagi B. – Tiborcz B. (Vida B. a 60. percben), Sarkanti M. (Horváth D. a 70. percben), Schütz D., Polgár B., Unger P., Kovács N., Gosztonyi B., Agulanna Morris, lakatos B., Abulsalam S. (Orsós F. a 80. percben). Vezetőedző: Vida András.

Sárga lap: Horváth M. a 25. percben, Csimszi D. a 29. percben, Gerlecz B. a 83. percben, Keresztény G. a 86. percben, illetve Polgár B. a 37. percben.

Gólszerzők: Patak B. a 33. percben, Juhász D. a 78. percben – büntetőből, illetve Schütz D. a 4. percben, Polgár B. a 42. percben, Agulanna Morris a 80. percben.

Somogy megyéből a három kiemelt együttesen – az NB II.-es BFC Siófokon, az NB III.-as Kaposvári Rákócz FC-n és a mögöttünk hagyott szezonban még a harmadosztályban szerepelt Nagyatád FC alakulatán – kívül négy amatőr csapat, a Balatoni Vasas SE (vezetőedző: Vida András), a Somogysárd SE (vezetőedző: Weimann Gábor), a Balatonkeresztúr SK (vezetőedző: Páli Norbert) és a Kadarkút KSK (vezetőedző: Pandur Ádám) jutott fel a Magyar Kupában az országos főtáblára. A Balatonlelle SE is nevezett a kiírásra, ám nem tudtak pályára lépni, mert a Jánoshalmi FC ellen játszottak NB III.-as osztályozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában