úszás

2021.06.07. 09:19

Kardos és Kováts is dobogóra állhatott

Befejeződött a 93. Ifjúsági Úszó Országos Bajnokság Kaposváron a Csik Ferenc Versenyuszodában.

Kun Zoltán

A versenysorozat harmadik napján Kardos Dániel ismét villant. A Kaposvári Sportközpont és Sport­iskola színeit képviselő fiatal úszó a 200 méteres mellúszásban szerzett országos bajnoki címet. Ideje 2:18,53 volt, több mint kettő másodpercet vert a második helyen célba érő Zombori-Szalontai Ferencre.

A sportiskolás klubtársak közül a 200 méteres hátúszásban induló Kováts Alex is kiválóan teljesített. Nagyon szoros csatában szorult a dobogó harmadik fokára. Az élen Cserfalvi Olaf zárt, Kós Hubert előtt, Kováts Alex ideje 2:03,08 volt, csak századok döntöttek az előbbiek javára. A 200 méteres mellúszásban Kardos Eszter 2:40,00-s idővel lett ötödik az A-döntőben. Ugyanebben a számban, a B-döntőben Király Zsófi szerzett második helyezést. A 4x100 méteres férfi gyorsváltóban is remekeltek a sportiskolások. A Kasi váltója a Harsányi Mátyás, Kardos Dániel, Korvicska Péter és Kakuk Koppány összeállításban szállt medencébe és az előkelő 5. helyen fejezte be a csatározásokat.

A leányoknál a 4x100 méteres gyorsváltóban a 6. helyen zárt a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola Kovács Nóra, Szántó Réka, Király Flóra, Király Zsófi összeállítású csapata. Az utolsó versenynapon a 200 méteres fiú gyors­úszás B-döntőjében Harsányi Mátyás 2. lett 1:54,04-es idővel. Ugyanebben a számban a leányok B-döntőjében 6. volt Király Flóra (2:08,91), míg Király Zsófi épp mögötte, a 7. helyen zárt (2:09,24). Az 50 méteres fiú mell A-döntőjében klubtársuk, Kardos Dániel hét századdal (0:29,44) maradt le a dobogóról és lett negyedik. A leányok B-döntőjében Kardos Eszter csípett el egy negyedik helyezést (0:34,68). A sportiskolások a 4x100 méteres vegyesváltóban is érdekeltek voltak, ahol a Kováts Alex, Kardos Dániel, Korvicska Péter, Harsányi Mátyás alkotta négyes az ötödik lett. A leányok ebben a versenyszámban a hetedikként értek célba a Pozsgai Aliz Mira, Kardos Eszter, Turi Csenge, Kovács Nóra összeállítású négyessel. A 800 méteres gyorsúszásban Kakuk Koppány jóval fiatalabbként is a 18. helyig jutott, a leányoknál pedig 1500 méteren Király Zsófi ért el hetedik helyet 17:54,46-al. Király Flóra is jól teljesített, aki 2008-as születésűként lett kilencedik. Pálca-Juhász Emese 11. Bakó Luca pedig 13. lett. Az 1. MCM-Diamant Adorján SE úszói közül Győrffy Lili Anna a tizedikként csapott célba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában